Esmakordselt jõuavad tele-ekraanile ajakirjaniku ja filmimehe Rein Hansoni film „Eedeni aed“(Eesti 2007), mis uurib elu tavalises koduaias ajal, mil looduse kuningas magab.


Režissöör Paul-Andres Simma „Karukõnelejad“ (Eesti-Soome-Norra-Rootsi-Prantsusmaa 2008) saamide maal valminud dokumentaalfilm räägib inimeste suhtumisest karusse.

Koguperekomöödia „Väike nõid Lilli: draakon ja võluraamat“ (Hexe Lilli: Der Drache und das magische Buch, Saksamaa-Itaalia-Austria 2009), mille tegelased räägivad eesti keeles.
 
Eesti uus dokumentaalfilm.“Saime kokku Solenzaras“ (Eesti 2010), mille režissööriks on Vahur Laiapea. See on elujaatav, sügava sisseelamise ja lugupidamisega tehtud lugu eakast mehest, kes leiab ka pärast naise surma jõudu elust rõõmu tunda.
 
„Vereringe“ (Eesti 2011), mille režissööriks Peeter Simm ja näitlejateks Tõnu Kark, Maria Avdjushko, Erkki Laur, Inga-Kai Puskar jt. See on film paar aastakümmet eemal olnud ja kuulsust kogunud näitlejannast, kes naaseb kodumaale.
 
Ekraanile jõuavad ka dokumentaalfilm „Estraalia“ (Eesti 2011), kus on koos parimad ja halvimad kaadrid teleprodutsent Ken Saani ja ajakirjanik Krister Kivi Austraalia reisist ning sissejuhatav osa uuest telesarjast „Tätte ja Matvere imeline ilmareis“.
 
Lisaks on TV3 kavas „Laulud tähtedega“ isamaaliste laulude erisaade, seiklus kogu perele „Jääaeg“ ning pöörane jant „Säärane mulk ehk sada vakka tangusoola“.