“Üks on kindel — need pered peavad valmis olema, et nad saavad kuulsaks. Need kaks nädalat pööravad nende elu pea peale,” ütles TV3 programmidirektor Jüri Pihel SL Õhtulehele.

TV3 ostis nimelt inglaste dokumentaalsarja “Naisevahetus” (Wife Swap) litsentsi, mille järgi hakatakse ka Eestis intriige tõotavat tõsielusarja tegema.

Sarjategijad loodavad nõusse saada vähemalt 10 peret.

“Mängureeglid on lihtsad: võetakse kaks äärmiselt erinevat perekonda ning kaheks nädalaks vahetatakse nende pereemad ära,” selgitas Pihel.

Esimesel nädalal peab võõrasema kinni pidama päris ema antud juhtnööridest — kes viib tavaliselt prügiämbri välja, kui palju kulutatakse nädalas raha, kes toob lapsed koolist või viib trenni. Teisel nädalal võib ta aga oma reeglid kehtestada.

“Me ei tea kunagi, kas tekib konflikt. Aga tahame kontrasti, et viia see naine võimalikult erinevasse ellu. Kuidas see laheneb? Kuidas ta suudab sisse elada? Kas ta üldse tahab seda? Mida pere temast arvab? Kui ta ütleb: käige te kõik sinna kohta! Nii ei elata, kurat! siis on ju väga hea,” lausus Pihel ning lisas, et saates osalemise eest raha ei maksta.

Pihel selgitas ka, et naine ei koli abikaasaks. “Seda ei saa välistada, aga mõte on siiski see, et ta läheb pereemaks.”

Võõrasema magab omaette toas ega jaga tekki perepeaga.

Näitleja Ülle Lichtfeldt kahtleb, kas temast oleks võõrasse perre minejat. Kui siiski, valiks ta kahe äärmuse vahel. “Piiri ääres kolkakülas oleks päris hea puhata ja loomadega saan ka hakkama. Või hoopis olla pururikkas peres?”

Oma mehe, Rakvere teatri direktori Indrek Saare usaldaks ta aga muretult teise naise hoolde.

Kirjaniku ja nelja lapse ema Kati Murutari ajab endast välja mõte, et ta peaks Tartu lähedalt metsast suurlinna kolima. “See oleks mulle täielik häving!”

Võõras naises aga ei näe temagi enda jaoks ohtu. “Kui mu mees tuleb õhtul kaheksa paiku koju, suudab ta ainult õhtust süüa ja magama kobida. Ta ei ole valmis just eriti romantiliseks muutuma. Ja peale selle — et keegi magaks minu voodis minu mehe kaisus — seda ei kujuta ju ükski naine ette!”