Juhtkonna plaanist “Seitsmeste uudiste” põhitegija tagaplaanile suruda rääkis SL Õhtulehele telejaama inimene. Väidetavalt pakutakse Eesmaale võimalust teha reedest saadet koos Sven Soiveriga ja mõnd nädalavahetuse saadet. See on ka kõik — ülejäänu jääb Ene Veiksaare ja Märt Treieri kanda.

TV3 uudisteankru Sirje Eesmaa (49) hääl on telefonis ebakindel. Reedel sai ta teada, et juhtkond tahab tema töökoormust vähendada ja muuta ka tööülesandeid. “Meil on tõepoolest muutused käsil, läbirääkimised juhtkonnaga käivad, kuid otsuseid pole veel tehtud,” ütleb Eesmaa.

ETV ekraanilt lahkus selle aasta juulis diktor Marite Kallasma (56). Kanal 2 saatejuht Urve Tiidus (50) ei juhi enam nädala uudistesaateid, vaid teeb laupäeval uudistekokkuvõtteid. Kas asi on vanuses?

“On õige, et igal inimesel tuleb aru anda, millal on õige aeg vahetada oma ambitsiooni. Ehkki Marite ja Urve on ka kõrvale jäänud, leian, et vanus iseenesest ei tohiks olla kriteerium, mille järgi inimesi tööle võetakse või võtmata jäetakse. Määravad peaksid olema pädevus ja professionaalsus,” ütleb Eesmaa.

Kui peaks minema nii, nagu läks Tiiduse või Kallasmaga? “Kui see peaks praegu juhtuma — oleks kahju küll. Ma arvan, et tunnen ise õige hetke ära. Minu päev pole veel tulnud,” ütles Eesmaa.

Uudiste peatoimetaja Lauri Hussar, kes teatas reedel Sirje Eesmaale töökoormuse vähendamisest, ütleb nüüd, et jutt ei vasta tõele. “Praegusel hetkel see ei vasta tõele. Vaadake täna õhtul, homme õhtul, reedel, laupäeval, pühapäeval. Ta (Sirje Eesmaa) on tööl olnud viis päeva järjest. Sellist plaani, et teda hakkaks asendama Ene Veiksaar, pole. Ära ei kao ekraanilt keegi,” ütleb Hussar.

Ka TV3 programmijuht Jüri Pihel kinnitab, et informatsioon on vale: “Sel pole mingit alust. Töökoormust jagatakse graafiku järgi. Kui ühel päeval peaks keegi juurde tulema või ära minema, anname sellest ka teada.”

Piheli sõnul on Eesmaa teinud viimasel ajal väga toredaid nädalavahetuse uudistesaateid ja numbrid näitavad, et vaatajatele ta meeldib. “Kui eetris oli viimane “Nõrgim lüli”, sai samal ajal eetris olnud Eesmaa juhitud uudistesaade kaks korda kõrgema reitingu. Miks me peaksime talle vähem tööd andma?”

Telekanali avalike suhete juht Annely Adermann ütleb, et kuigi TV3 uudisteosakond on läbinud mõningaid muutusi — hiljuti näiteks ühendati taas põhi- ja spordiuudised -, pole uudistemeeskonnas muudatusi tehtud. “Sirje Eesmaa ja Ene Veiksaar on mõlemad jätkuvalt säravad staarid, kes suurepäraselt, asjatundlikult ja usaldusväärselt TV3 uudiseid vahendanud ning teevad seda ka edaspidi,” ütleb Adermann.