27-aastasel Soiveril, kelle eelmiseks ametiks oli riigikontrolli pressiesindaja oma, on olemas ka varasem televisioonikogemus — ta on töötanud uudistetoimetaja ja diktorina telekanalis TV1, teatas Delfile TV3 avalike suhete juht.

Arvestades Sven Soiveri kogemusi ajakirjaniku ning uudiste esitajana, mõjub ta eetris igati usaldusväärselt ning tal on olemas kõik eeldused saada väga heaks uudisteankruks, ütles TV3 uudistetoimetuse juht Lauri Hussar.

Veel on Soiver töötanud Eesti Raadios, Nõmme Raadios ja Mega FM-s ning ETV-s.

Sven Soiver on õppinud Tallinna 8. ja 62. keskkoolis ning omandanud bakalaureusekraadi TPÜ haldusjuhtimise erialal. Soiver jätkab praegu magistriõppes haldusjuhtimise ja kommunikatsiooni erialal. Soiver on töötanud ka õppejõuna. Lisaerialadena on Sven Soiver läbinud tele- ja raadioajakirjanduse, reklaami, meedia ning projektijuhtimise kursused.

Sven Soiver on Tallinna Ülikoolide Väitlusklubi president, sellega kaasnevalt ka Eesti Väitlusseltsi nõukogu liige. Samuti kuulub Soiver Toastmasters Tallinn klubisse, mis tegeleb esinemisoskuse ning kõneosavuse arendamisega.