Senised uudistesaate juhid on viimast korda TV3 ekraanil reede õhtul, teatas TV3.

TV3 juhatuse esimehe Toomas Vara sõnul tuleb telekanal tagasi varasema kontseptsiooni juurde, kus eetrinäoks on tegevajakirjanik.

“Etteheiteid Irmelile ja Urmasele ei ole, kuid vaatajaid ka mitte,” ütles ta.

Vara sõnul on konkurendid olnud oma programmi koostamisel edukamad ning TV3 uudiste ülesanne on viimasel poolel aastal kaotatud vahet tagasi teha, mis osaliselt on ka õnnestunud.

“Uudiste puhul oleks lihtsaim viis vaatajanumbrite tõstmiseks kaasaminek kolletumise trendiga, kuid seda teed TV3 minna ei taha,” lausus Vara.

Urmas Liivi sõnul ei lahku ta teletöölt jäädavalt: “Kindlasti otsime me TV3-ga võimalusi, kuidas omandatud kogemust mõnel muul kujul kasutada — võimalik, et selleks on erinevad projektipõhised tööd,” märkis Liiv.

Urmas Liiv on pikaaegse kogemusega teletöötaja, aastatel 1991-2001 töötas ta ETV uudistesaate AK diktorina. TV3 uudisteankruna astus Liiv ametisse 2006. aasta augustis.

Irmeli Karja möönab, et enne hooaja lõppu on kahju tuttavaks saanud ametist lahkuda, ent telekanali patrioodina mõistab ta otsuse vajalikkust: “Minu jaoks oli see periood väga rikastav,” sõnas Karja. “Nähes, millise hingega töö majas käib, jään TV3 pöidlahoidjaks ka edaspidi.”