„Üksikvanem otsib kaaslast“ on saade inimestest, kes on oma lastega üksi jäänud. Saates osaleb kolm üksikisa ja viis üksikema, kes loodavad endale ekraani vahendusel sõbra või isegi elukaaslase leida. Saates avaldatakse osalejate kontaktandmed ja kõik soovijad saavad nendega ühendust võtta.

„On lihtsalt rõõm näha kui hästi nad oma lastega toime tulevad. Kaaslast otsivad nad eelkõige selleks, et kellegagi oma rõõme ja muresid jagada. Samas on ilmselge, et see inimene peaks hoolima ka lastest, kes selles peres kasvavad,“ iseloomustab saatejuht Krista Lensin osalejaid.

Saates osalevad üksikvanemad on pärit erinevatest Eesti paikadest ning nad kasvatavad eri vanuses lapsi, kellest noorim on kaheksa kuune ja kõige vanem kuueteist aastane. Enamasti on vanemal kasvatada kaks last, kuid on ka ühe ja nelja lapsega perekondi. Väga erinevad on ka põhjused, miks neist on saanud üksikemad või -isad.

Neljapäevases avasaates saame kaheksa osalejaga lähemalt tuttavaks. Samuti antakse seal juhiseid, kuidas soovijad saavad meelepärase üksikvanemaga ühendust võtta. Saatesarja võtted toimuvad suvel ja Kanal 2 eetrisse jõuab see eeloleval sügisel.