Sarja avaosas kasutas Vice'i meeskond kaameratega Põhja-Koreasse pääsemiseks geniaalset pettemanöövrit. Teades, et diktaator Kim Jong-un on suur NBA fänn, organiseerisid nad "korvpalli-diplomaatiaks" ristitud visiidi. Nad meelitasid kampa kurikuulsa kossustaari Dennis Rodmani ja kolm Harlem Globetrottersi show-korvpallurit ning ootamatult oligi uks raudse eesriide taha valla. Kuid see, mis neid kohapeal ees ootas, ületas kõik ootused, lootused ja hirmud, sest just sellel päeval tähistati Põhja-Koreas äsjase tuumakatsetuse õnnestumist.

Muuhulgas avastasid ameeriklased end 10 000 pealtvaatajaga spordihallist, kus publiku seas istus Kim Jong-un isiklikult ja kust riigitelevisioon tegi otseülekannet. Korvpalluriks maskeerunud Vice'i korrespondent Ryan Duffyl polnud muud ellujäämis-valikut kui samuti särk selga tõmmata ja palliplatsile joosta...

Kaks kuud pärast sõbralikku korvpallimängu teatas Põhja-Korea armee, et on saanud lõpliku loa "halastamatuks" tuumarünnakuks USA vastu.

2013. aasta kevadel USA-s eetrisse jõudnud jahmatavalt tõetruu ja valgustav dokumentaalfilmide sari sai uueks dimensiooniks uudiste tegemisel ja kajastamisel. Talibani laps-killerid, Filipiinide terroristid, Ameerika relvahullud ja mitmenaise-pidajad, Hiina meeleheitel poissmehed, Kreeka neonatsid, India slummid, Mauretaania tüdrukute nuuma-laagrid, Indoneesia laps-nikotiinikud on vaid mõned näited pöörasest saatesarjast “Vice”.

Vastakaid maailmasündmusi kajastav “Vice” on Kanal 2s teisipäeviti kell 21:30, kohe pärast “Kaks kanget Indias”.