Läinud uusaastahommikul viskas Käsmu mees Robert Aasa rätiku üle õla ja lippas mere äärde oma tavapärast jääveesuplust tegema, mida ta ühelgi päeval vahele ei jäta. "Ma ei ole enesetapja," naljatas mees kaamerameeskonna küsimuste peale, kuidas tervis niisugusele kargele harrastusele vastu peab ning selgitas, et supluskoha valikul sõltub palju ka tuule suunast.

Rannas supluskoha välja valinud ning end karastama asutanud mees kuulis järsku aga, kuidas merelt kostunud paadimootori popsumine järsult lakkas ja esmalt vaikuse ning seejärel appihüüetega asendus. Kohalikus päästekomandos töötaval Robertil ei kulunud hetkegi, et mõista, mida tegema peab ning hakkas kiiresti otsima paati, teades, et sellisel aastaajal vees naljalt üle kümne minuti vastu ei pea ning iga sekund on arvel.

Tänu Roberti ja ühe läheduses elava mehe kiirele tegutsemisele saadi jääkülma vette kukkunud kalamees veest välja ja lõpptulemusel ei jäänud surmasuhu sattunud kalur isegi mitte haigeks.

"Koos läksime ja tõime ta ära. Tegutsemine oli kiire ning nagu ikka, on igasuguse päästetöö puhul tähtis tiimitöö," rääkis Robert ja tänas õnne, et naabrimees juhtus olemas olema.

"Õnneks juhtus kalamees olema mitte tavaline tagasihoidlik eestlane, kes karjub appi alles siis, kui laine üle pea kokku lööb," lisas vapper mees moraalse noodi. Käsmu kuulsa kapteniküla kaptenid võivad igatahes rahus puhata, sest just Roberti-sugused mehed on need, kes rannaküla elus hoiavad.

Robertit tunnustatakse tema kangelasteo eest 30. detsembri õhtul kell 19.30 otseülekandena TV3 eetris toimuval "Eestimaa uhkuse" galal.