„Supilinna salaseltsi“ filmivõtted algavad Tartus plaanide kohaselt juba käesoleva aasta juunis ja kestavad kuni septembrini, teatas produktsioonifirma Nafta Films. Filmi on plaanis elukutseliste näitlejate kõrval kaasata osatäitjate rollidesse nii lapsi kui täiskasvanuid, kellel näitlejakogemust veel ei ole. Üle-Eestiliste castingu voorudega alustab produktsioonifirma veebruari lõpus. Esmajärjekorras alustavad filmitegijaid otsingutega suuremates Eesti linnades Tartus, Tallinnas ja Pärnus ning võimalusel jätkavad ka teistes linnades.

„Supilinna salaselts“ on seikluslik lastefilm, mille tegevuskoht on viidud sümpaatsesse väikelinna Tartu. Neli 9-10 aastast last, kaks poissi, kaks tüdrukut, organiseerivad salaseltsi ja korraldavad mänge: otsivad vanaisa, ülikooli eaka professori poolt just nendeks mängudeks linna peidetud aardeid. Äkki läheb asi tõsiseks. See on lugu sõprusest, usaldusest ja vaprusest, aga ka sellest, mis juhtub siis, kui lapsed ootamatult oma vanemate eest seisma peavad. Filmi rezhissöör on Margus Paju, peakunstnik Jaagup Roomet ja operaator Meelis Veeremets. Stsenaariumi on kirjutanud Mihkel Ulman ja Taani stsenarist Christian Gamst Miller-Harris, mis on inspireeritud Tartu kirjaniku Mika Keräneni populaarsetest lasteraamatutest. Filmi aitavad finantseerida Eesti Filmi Instituut ja Eesti Kultuurkapital.

“Tartus on lastel ja peredel nii palju avastada. Seetõttu soovime näidata kinokülastajale Tartut mitte ainult harjumuspärase ülikoolikeskusena, vaid ammuseid saladusi paljastava põneva ajaloolise linnana, millel on sise- ja välisturismi kontekstis oluline kaal. Projekti rahvusvahelistel festivalidel Cannes’is ja Berliinis tutvustades oleme saanud väga suure huvi osaliseks, mis tähendab, et filmil on potentsiaali ka välisturgudel edu saavutada”, ütles filmi peaprodutsent Esko Rips.

Kõigil huvilistel palume jälgida Nafta Filmsi Facebooki lehtehttps://www.facebook.com/naftafilms, kus avaldatakse info toimuvate castingute kohta kuniks valmib ka filmi enda koduleht.

Nafta Films on täisteenust pakkuv produktsioonifirma, kes on tegutsenud alates 2001. aastast nii reklaamide kui ka filmide tootjana. Ettevõte on rahvusvahelistel festivalidel võitnud mitmeid auhindu, produtseerinud 2008. aasta Eesti Parima Lühifilmi “Must Peeter”, teleseriaali “IT planeet” ning kaasprodutseerinud menufilmi “Vasaku jala reede”. Nafta Films on teinud koostööd selliste rahvusvaheliselt tuntud ettevõtetega nagu Disney ja Rovio ning tootnud reklaamfilme nii Põhjamaadesse kui ka Venemaale