Lisaks uuritakse saates, mis elu elatakse Eesti ainukeses põgenikelaagris ning kas oleme immigrantide tulekuks valmis.
"Saadet tehes üllatas mind kõige enam see, et umbes 90% põgenikest saadetakse tagasi. Lihtsalt sellepärast, et nad valetavad ja osutuvad lähemal uurimisel nn majanduspõgenikeks.
Lisaks on huvitav see, et Eestis elavad venelased ei soovi siin väga võõramaalasi näha," seletas Aare.

Samas elavat Eestis ka mitmeid võõramaalasi, kes on oma eluga igati rahul ja ei kannata võõraviha all. "Eestis elab edukaid inimesi näiteks Indiast ja Türgist, kes pole rassismi all kannatanud ja ainus mure on talvekülm," muheleb produtsent.

Illukal kohtasid saatetegijad tõenäoliselt ka samu Kongo päritolu varjupaigataotlejaid, kes sealt pisut hiljem putku panid ja nüüd Ida-Virumaa metsades ekseldes seenelistele imestamist pakuvad. "Vabalt võivad olla samad tegelased, eks saatest näete," jätab mees kõik rääkimata.

Lisaks värvikatele uus-eestlastele saavad saates sõna ka Andres raid, Dimitri Klenski, Hardo Aasmäe, Andres Arrak, prof. Voldemar Kolga, politoloog Anu Toots, patrioot Tõnu Kalvet, legendaarne raadiohääl Margus Lepa, kodakondsus- ja migratsiooniametnikud, maamees Ahti, taluperenaine Iive ja paljud teised.

Saadet "Must-valge Eesti" võib näha Kanal 2-s 20. septembril kell 20.30.