Kui muistendites ja legendides oli pidu ja pillerkaar kiired tulema, siis "Gladiaatori" lavastaja Ridley Scotti filmis see nii ei ole…

Seekordses "Robin Hoodis" heidetakse pilk sellele, kuidas Oscari võitja Russell Crowe kehastatavast Robinist saab see Robin Hood, kellest me kõiki neid lugusid oleme kuulnud. Robin saabub pärast aastaid kestnud ristisõdasid tagasi kodusele Inglismaale ja leiab eest riigi, millel läheb majanduslikus mõttes ainult võib-olla grammike paremini, kui praegusel hetkel Kreekal. Rahvast rõhuv maksukoorem on mehine ja võimule tõusnud prints John ei ole mees, kes seda ka sooviks kergendada. Riigis valitseb olukord, mis on Robin Hoodi suguse legendi tekkeks pinnase juba valmis kobestanud.

Robin ja tema kaasvõitlejad asuvadki ebaõigluse vastu võitlusesse ja tulemuseks on igal sammul huvitav pilguheit sellele, kuidas ühest lihtsast vibukütist taoline legendaarne tegelane hakkas välja kujunema.
Sel korral on arvestatud ka paljude ajalooliste seikadega, mis eelnevates versioonides on Robini seikluste kõrval tahaplaanile jäänud.

Osades Russell Crowe, Oscari võitja Cate Blanchett, Mark Strong, William Hurt, Max von Sydow. Lavastaja Ridley Scott ("Gladiaator", "Alien", "Thelma ja Louise").