Siljaga hakkavad koos saadet juhtima Kristjan Kasearu, Heti Tulve, Rolf Roosalu, Tanja Mihhailova ja Eda-Ines Etti. Inese sõnul on Silja vaatamata oma noorusele iseseisev ja julge tüdruk.

Vaata kõiki pilte SIIT!

"Tema särav naeratus ja rõõmsameelne ellusuhtumine on sütitav ja kindlasti sütitab ka televaatajaid. Ma usun, et Siljale on kõik teed valla nagu ka tegelikult kõikidele teistele teler.Tv kaassaatejuhi kandidaatidele, kellel seekord konkurssi võita ei õnnestunud," on lauljatar valikuga rahul.

Silja, kust tuli idee konkursist osa võtta?

Idee konkursil osalemiseks tuli mu sõbranna Aune käest, kes mulle selle mõttega mitu korda peale käis, enne kui ma vedu võtsin. Kuna ta väitis, et saadab ise minu ankeedi televisiooni, siis otsustasin seda ikka ise teha. Ta oli täiesti kindel juba siis, et ma võidan. Samuti tegi ta nalja, et siis ta vähemalt näeb mind, sest viimasel ajal ei saa me enam nii tihti kokku. Selline usk väljaspoolt teeb südame soojaks. Eriti tagant järgi mõeldes. Ta uskus minusse palju rohkem, kui ma ise.

Mis ametist sa väiksena unistasid?

Lapsena rääkisin alati emale, et tulen Tallinnasse ja hakkan sekretäriks. Olin juba väiksena hull paberitega sehkendamise järgi. Ma ei mäletagi, et oleksin kunagi nukkudega mänginud. Käisin vist esimeses klassis, kui palusin emal endale sünnipäevaks kinkida trükimasina. Nüüd saatejuhina saangi paberitega sehkendada – stsenaariumid ja küsimused tuleb ju enne saadet ette valmistada.

Kaamera ees on näha, et rambivalgust sa ei karda.

Kaamera ees ei ole mul tõesti kunagi hirmu olnud. Ma pole sellele isegi varem mõelnud, et miks nii. Vahel just tunnen, et kui pildistatakse või filmitakse, saan olla vaba ja loomulik.

Kuidas said läbi teiste finalistidega, kellele neist pöialt hoidsid?

Võistluse jooksul teiste finalistidega ei suhelnud. Küll olin aga igal pühapäeval teleka ees ja vaatasin oma konkurente. Mulle meeldisid väga Margaret ja Kärt. Täiesti erinevad isiksused, kuid mõlemad on nii isikupärased. Loodan, et näeme neid veel tulevikus mõnda telesaadet juhtimas.

Kas võit tuli üllatusena?

Võit tuli muidugi üllatusena. Juba see oli minu jaoks suur asi, kui kuulsin, et olen pääsenud kümne finalisti hulka. See, et mina olengi see uus saatejuht, keda saatetiim on kogu see aeg otsinud, hakkab mulle alles praegu kohale jõudma.

Mis sa arvad, mis tõi sulle võidu?

Üks asi, miks ma võisin võita oli kindlasti see, et mul oli palju õnne. Esiteks ütlesin ma castingul, et tahan teha kokasaadet ja nii oligi võttegrupp minu teadmata organiseerinud mulle intervjuu auhinnatud kokk Roman Zastserinskiga, kelle fänn ma tegelikult olen juba pikka aega olnud. Mulle meeldib, kuidas ta lihtsatest eesti asjadest nii huvitavaid toite teeb. See oli teema, mis mind ennast ka väga väga huvitas. Keegi võttegrupist just ütles mulle enne intervjuud, et ära karda küsida lihtsaid ja võibolla isegi pealtnäha rumalaid küsimusi, sest just siis võib intervjueeritav avaneda ja intervjuu hoopis huvitava kannapöörde teha.

Kas sul on plaanis edasi õppima minna - mida?

Peale keskkooli tahaks minna edasi ülikooli meediat õppima, aga kindlalt ei ole veel midagi paika pannud. Eks tulevik näitab. On ka mõned teised unistused, aga ma arvan, et elus võib proovida mitmeid asju – need vaid täiendavad inimest.

Millised on su hobid?

Üks põhiline hobi on mul toidu tegemine. Sellest pisikust ma ei tahaks kindlasti lahti saada. Samuti võin ma ennast raamatupoodi täiesti ära unustada, sest lugemine meeldib mulle ka väga. Viljandimaal oma vanemate juures turismitalus armastan aga ATV-ga sõita, see on tõeliselt fun.
Lihtsalt looduses olemine on juba nii mõnus. Loodust armastan ma väga väga!

Millised on eesmärgid-unistused?

Eks eesmärke ja unistusi ole väiksemaid ja suuremaid. Kindlasti tahan teha oma tööd hästi, samuti pere on minu jaoks väga oluline. Kuigi unistus saada saatejuhiks täitus, on mul nüüd sellega seoses uus unistus - saada väga heaks saatejuhiks : ) See on ju parim asi elukutse puhul, kui saad teha sellist tööd, millest pikka aega unistanud oled!

Mida ootad teler.Tv kaassaatejuhitöölt?

Teler.tv kaassaatejuhi töölt ootan eelkõige uusi ja suuri väljakutseid. Ei tahagi, et kõik nii lihtsalt ja enesestmõistetavalt läheks. Kindlasti loodan, et saan tiimile ka oma ideede ja omapäraste lahendustega abiks olla. Eks tulevik näitab – loodan, et vaataja võtab mind omaks!

Konkursi käigus tegid saates mõned videolõigud. Millise mulje on teletöö siiani jätnud?

Teletöö on jätnud ahvatleva mulje. Näen juba ette, et alguses võib palju raskusi ja kohanemist ette tulla, kuid seda enam suudan ennast kokku võtta. Samuti tean, et kui seda tööd hästi teha on palju fanni ja palju toredaid inimesi su ümber.

Mida sa soovitad noortele, kes ei tea, millist suunda valida või pelgavad erinevates ettevõtmistes osaleda.

Võin omalt poolt nii palju öelda, et kui noor ei tea veel, mida ta tulevikus teha tahab, ei pea ta veel muretsema hakkama. Tasub proovida erinevaid asju, sest võimalusi ju tänapäeval on, peab vaid usku endasse olema. Kunagi tuleb kõik õpitu kuidagi ikka kasuks. Asja tuleb teha südamega,ainult siis võid soovitud tulemused saavutada.

Silja ja teiste kandidaatidega saad lähemalt tutvuda teler.Tv kodulehel.
Konkursi "Teletalent 2009" finaal on TV3 eetris pühapäeval kell 13.25.