Filmi autoriteks on Kanada paar Kimberly Bagayawa ja Mike Dell, kelle huvi Eesti vastu tärkas tänu nende sõbrannale, Kanadas õppivale Eesti tüdrukule Katre Viilverele.

Pärast seda, kui Londonis asuv inglise keelne portaal www.estonianworld.com filmi oma lehel tutvustas kui “armast, humoorikat ning teravmeelset” , twiitisid sellest ka President Toomas Hendrik Ilves ning tuntud Eesti sõber, The Economisti toimetaja Edward Lucas, kes kirjeldasid filmi kui “lõbus lühifilm Eestist”.

“Kati and Me” on lühifilm sellest, kuidas Kanada paar Kim ja Mike läksid avastusretkele Eestisse tänu oma Saksamaal magistrikraadi omandavale sõbrale Katre Viilverele, kes on pärit Puurmanist, Jõgevamaalt. Katre veetis enne seda viis kuud VEMU/Eesti Õppetöö Keskuse praktikandina Torontos, ning tutvustas Kanada sõpradele tihti Eesti kultuuri. Filmi esilinastus leidis aset EstDocs-i filmifestivalil Kanadas 14. oktoobril 2012 ning võitis seal lühifilmikonkursil kolmanda koha.

“Meil oli Katiga lihtsalt nii hämmastavalt tore reis Eestisse, et me lihtsalt pidime sellest filmi tegema!”, ütles Bagayawa. “See on fantastiline, et meil oli võimalik seda ka laiema publikuga jagada”.
EstDocs-i festival (www.estdocs.com) on iga-aastane mittetulunduslik dokumentaalfilmifestival, mis leiab aset Torontos, Kanadas, ning pakub vaatajaskonnale lugusid Eestist. Nende mission on pakkuda 360-kraadist perspektiivi eesti ajaloole, poliitikale, kunstile, kultuurile, spordile ja teistele teemadele.

VAATA VIDEOT: