Ühel ilusal päeval seitse aastat tagasi tuli Türi päästekomandos töötanud mehel ja tema kaaslastel mõte, et teeks oma barbecue-meeskonna ja hakkaks käima võistlustel.

Esimene tulemus ei lasknud end kaua oodata, kui nad krooniti Eesti meistriks. Sealt edasi on hobist saanud poolenisti justkui tõsine töö – lihahimulised on ukse taga järjekorras, et ainult Peep ja tema sõbrad tuleksid ning neile maitsvat suupoolist valmistaksid.

Oma ahjugi meisterdasid nad ise just sellise, nagu vaja. Ratastel ahju võib lausa sõidukiks nimetada, sest ta on ARKis arvel ning peab igal aastal ülevaatuse läbima.

Muheda olemisega Peep ei karda midagi välja öelda ja teinekord lõõpida, igas lauses on paras annus huumorit ning see teeb temast õhtusöögilauas hinnatud kaaslase.

Vaata menüüd:

1. eelroog
Pardisalat koheval salatipadjal
600 g pardifileed
Värsket salatit
Metsik rukola
Mango
Kirsstomatid
Sarapuupähklid
Kirsisiirup

Grilli pardifileed grillil seni, kuni ta muutub läbinisti küpseks. Aseta liha grillile esmalt kindlasti nahk allapoole. Rebi kaussi salatilehti, lisa metsikut rukolat. Siis pane juurde viilutatud mangot ning kirsstomatid. Lõpetuseks lisa purustatud sarapuupähkleid ning maitsesta kogu salat vahtrasiirupiga. Sega ja aseta salat taldrikule, lisaks pane mõlemalt poolt küpsetatud pardifilee.

2. eelroog
Maapirnist valmistatud püreesupp

1 juurikas maapirni
1 sibul
Sorts valget veini
Vett
Kanapuljongit

Tükelda maapirn ning pane ta koos sibulaga vähesesse õlisse ning potiga tulele. Kui sibul on muutunud klaasjaks, lisa sortsuke valget veini, hauta 3-4 minutit ning lisa kaks klaasi vett. Lase segul tulel podiseda umbes 20 minutit, kuni pirn on pehme. Siis lisa kanapuljong, keeda veel natuke ning püreeri segu saumiksriga. Serveeri värske ciabatta ja ürdivõiga.

Pearoog
BBQ veisefilee

3 kilo veisefileed
Ohtrasti maitseaineid
Kirsisiirupit

Lõika veise sisefileelt ära kelmed. Pintselda liha vähese õliga ning maitsesta pune, basiiliku ja pipraga. Lõpetuseks lisa natuke kodust kirsisiirupit. Lase lihal paar tundi marineerida ning aseta siis eelnevalt küdema pandud barbecue-ahju. Liha peab seal suitsus küpsema niikaua, kuni liha sisetemperatuur on 69 kraadi. Kes eelistab täisküpset, selle liha peab natuke kauem küpsema. Serveeri kartulipüree ja köögiviljadega.

Magustoit
Türi pritsumeeste õunamaius

Hapusid õunu
Pohlamoosi
Rosinaid
Filotainast
Suhkrut
Maitseaineid

Puhasta õunad südamikust, aga jälgi, et õunte seinad ei jääks liiga õhukesed – muidu kipub sisu küpsetamisel välja tulema. Lisa õuna sisse tükeldatud rosinaid, kaneeli, suhkrut, hapukuse lisamiseks pohlamoosi, maitseks natuke kardemoni. Keera õun filotaigna sisse ning küpseta ahjus 200 kraadi juures umbes 15 minutit. Serveeri jäätisekuuli ja šokolaadiredeliga.