Vaata, mida küpsetas Paide linnapea viimases söögisaates
Paide linnapea Kersti Sarapuu juhtida jäi nädala ja terve suvehooaja viimane "Õhtusöök viiele" saade ning seda tegi ta uhkelt ning viimasele õhtule igati väärikalt.
Eriti luksusliku sisaldusega näisid olevat eelroad. Uuri menüüd lähemalt!
Eelroad:
Caesari salat krevettidega
Kirsstomatid
Värske salat
Saiakuubikud
Kitsejuust
Krevetid
Kaste:
2 spl sidrunimahla
1 purustatud küüslauguküüs
1 tl Worcestershire kaste
½ tl suhkrut
½ tl soola
¼ tl musta pipart
1 spl majoneesi
Valmista kõigepealt kaste. Lao salatilehed taldrikutele või vaagnale. Viiluta tomatid. Lisa krevetid ning maitsesta soola-pipraga ja tõsta salatile. Prae ka saiaviilud õlis kuldseks. Jahuta veidi, lõika kuubikuteks ning tõsta salatile. Kaunista kitsejuustu laastudega.
Praetud kanamaks glasuuritud ürdiõuntega
Kanamaks
Maitseained
Ürdiõunad:
2 tk suuremad õunad
100 g suhkur
Värske tüümian
Värske rosmariin
Kaste:
1 dl palsamiäädikas
50 g suhkur
Prae kanamaks kuumal pannil vähese õliga ning maitsesta soola, pipraga. Mõõda väikesesse potti 100 g suhkrut, lisa 1 dl vett ning keeda paksu siirupi tekkeni. Haki veidi tüümiani ja rosmariini ning lisa siirupile. Koori õunad, eemalda südamikud ja lõika viljaliha 2 cm laiusteks viiludeks. Kasta viilud 2–3 minutiks keevasse siirupisse ning tõsta majapidamispaberile nõrguma.
Pane palsamiäädikas ja ülejäänud 50 g suhkrut kastrulisse ning keeda siirupiks. Pane kanamaksa tükkide vahele õunaviil ning serveeri koos palsamiäädikast keedetud kastme ja rebitud salatilehtedega.
Põhiroog:
Marineeritud kanafilee juustupaneeringus
Hautatud kukeseened rõõsas kastmes
Stoovitud porgandid
Praetud õunarattad võis
Paiguta kanafileelõigud veini-ja õlimarinaadi. Valmista juustupaneering ja prae võis. Stoovitud porgandid lõika kuubikuteks. Pruunista võis, lisa tükeldatud sibul, jahu ning rõõskkoor. Maitsesta. Kukeseened prae võis, lisa maitseained ning prae kuni vedelik on kadunud. Õuntest lõika rattad ning prae võis. Lisa veidi suhkrut ja kaneeli.
Lisandina kukkel ja kitsejuustuvõie.
Dessert:
Jõhvikavaht pähklite ja küpsistega
Purustatud jõhvikad
Küpsised
Röstitud pähklid
Rõõskkoor
Želatiin
Brändi
Purusta küpsised ning sega sisse röstitud pähklid. Purustatud jõhvikate kompoti sisse natuke brändit. Sega vahukoor, millesse on lisatud želatiin. Aseta pokaali ning jahuta.