Eluaeg seikluste vastu huvi tundnud Paap tegeleb Otepääl seiklusturismi arendamisega ning huvilistest tal juba puudust ei tule.
Paabu enda viimase aja hitthobi on seotud lendamisega – ta krutib endale propelleri seljale ja liugleb mööda taevalaotusi. Süüa teeb Paap nii, nagu oskab, aga siin polegi tähtis gurmee.

Mees viis külalised talvesafarile, sauna ja ujuma. Üks korralik seiklus teeb kõhu tühjaks ja nii maitseb kõik, mis hamba all ei karju.

Paap Kõlari retseptid:

I EELROOG

Aedviljavardad kadakajuustu suupiste ja lõkkeleivaga

1 paprika
1 kabatšokk
10 kirsstomatit
1 ananass
1 punane sibul
Lõik kõrvitsat
1 leib
200 g kadakajuustu

Marineeri köögiviljad õli, sidruni, küüslaugu, sinepi ja suhkruga ning lase neil marinaadis seista umbes üks tund. Siis eelküpseta neid kergelt ahjus. Roog ise valmib metsas lõkkel. Aja köögiviljatükid vardasse ja küpseta neid lõkkes, kuni aedviljad muutuvad kuldpruuniks. Serveeri koos kadakajuustu ja dipikastmega, joogiks paku kuuma kirsimahla.

II EELROOG

Täidetud tomatisuupisted ja soolakurgiamps meega

5 tomatit
1 sibul
100 g soolaseeni
100 g hapukoort
Pipart
4 soolakurki
mett

Tomatitel lõika kaas sakiliselt ära ja uurista tomati sisu välja. Sinna asemele pane soolaseentest, sibulast, hapukoorest ja piprast valmistatud täidis. Kaunista maitserohelisega. Soolakurgist lõika parajad tükid, uurista samuti sisu välja, täida see meega. Serveeri roog kodukaljaga.

PEAROOG

Forell ja täidetud kartulid fooliumis lehtsalati ja valge veiniga

1 kg forelli
5 kartulit
100 g kodujuustu
50 g riivitud juustu
1 muna
200 g lehtsalatit
150 g hapukoort

Maitsesta forellitükid sidruni, pipra ja soolaga ning küpseta need fooliumi sees koos võiga pehmeks. Kartulid keeda koorega pehmeks, siis lõika kartuli ülemine osa ära ja uurista kartuli sisu välja. Sinna sisse pane kodujuustu, riivitud juustu, muna ja maitserohelist ning küpseta ahjus 10 minutit. Enne kartuli serveerimist võib seda korraks kaminas järelküpsetada. Kala ja kartuli juurde serveeri lehtsalatit hapukoorega. Maitseta salatit soola, suhkru, sidruni, tilli ja cayenne’i pipraga. Serveeri toit valge veiniga.

MAGUSTOIT

Mustika- kohupiimakook piparmünditeega

400 g muretainast
250 g mustikaid
3 muna
200 g suhkrut
150 g maitsestamata jogurtit
2 spl tärklist

Aseta koogivormi põhja muretaigen nii, et taigna servad kenasti üles jääksid,
taigna põhja aseta ohtralt terveid mustikaid. Sega mikseriga munad, suhkur, maitsestamata jogurt ja tärklis. Vala segu mustikatele, küpseta ahjus 185 kraadi juures 40 minutit.-Serveeri kook piparmünditeega.