Vaata, mis kaunistas Pamela pidulauda!

 (4)
Õhtusöök viiele
TV3

Tänases "Õhtusöök viiele saates" valmistas hõrgutavaid roogi ajakirjanik Pamela. Lauale kanti nii singirullid kui kartupipuder. Kui soovid Pamela retsepte katsetada, siis pane aga pott tulele ja hakka pihta!

I eelroog
Seidla veski jahust küpsetatud leib + singirullid ja ürdivõi

Leiva valmistab minu ema. Retseptiks kommenteeris ta nii: juuretis,
rukkijahu, kerkib eeltaignana. Pärast kerkimist rukkijahu juurde ja sõtkuda.
Lisada sool, fariinisuhkur ja päevalilleseemned.
Singirullide vana hea tuntud retsept: riivjuust+küüslauk+majonees mähkida
singi sisse.
Ürdivõi retsept:
200 g võid, 8 päikesekuivatatud tomatit (kuivatatud või õlis), 2
küüslauguküünt, soola ja musta pipart
Haki päikesekuivatatud tomatid ja purusta küüslauguküüned. Sega toasooja
võiga ja maitsesta soola ning musta pipraga.

II eelroog
Sibula-singipirukas

Põhi
100 g võid
50 g (1dl) riivitud juustu
½ dl vahukoort
2 ½ dl nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit

Täidis:
mõned sibulad
pakk tükeldatud sinki
erinevad maitseained
150 g riivitud juustu
1 ½ dl vahukoort
3 muna

Põhjakoostisosad mätserdada kokku, suruda vormi põhja, sibulad-sink õrnalt
kuumutada, visata põhja peale, muud koostisosad segada ja kallata peale. Ahju
200 kraadi juures 30 minti.

Pearoog
Kartulipuder koorekastmes kana ja seentega, Korea salat

Koostisosad: kartulid, piim, vahukoor, šampinjonid, kanafilee.
Korea salat - riivitud porgand, või, äädikas, sidrun, maitseained.
Pruunistada kana ja seened, lisada maitseaineid, peale vahukoor ja lasta
õrnalt podiseda.
Kartulid keeta, tampida puruks, lisada keedetud piim ja püreestada.
Korea salat - riivitud porgand kuumutada võiga, lisada äädikas, sidrun,
maitseained.

Magustoit
Vilma ahjukook jäätisega

Koostisosad: Vilma juubeli tordipulber, või, kohupiim, hapukoor,
vaniljesuhkur, jahu, pohlad, 2 muna. Jäätis.
Sulatada või, segada tordipulbriga. 2/3 purutaignast suruda vormi põhja,
peale pohlad. Ülejäänud koostisosad mikserdada vahuseks, kallata marjadele.
Kõige peale ülejäänud 1/3 purutaignast. Ahju üheks tunniks 175 kraadiga. Kui
kook on veidi tahenenud, aga endisel soe, siis visata peale jäätiselõik
sulama ning kohe serveerida.