Vaata "Firma" treilerit!

Kaasahaarav draamasari põhineb kuulsa kirjaniku John Grishami rahvusvahelisel menuromaanil “Firma” (The Firm), mille ainetel valmis 1993. aastal ka samanimeline kassahitt Tom Cruise’iga peaosas. Draamasari “Firma” toob televaatajateni Harvardi ülikooli lõpetanud advokaadi Mitchell Y. McDeere’i (Josh Lucas) elu kümme aastat pärast populaarse filmi ja romaani sündmusi.

Mitch McDeere paljastas noore partnerina Memphise maineka advokaadibüroo Bendini, Lambert & Locke’i, mis tegutses Chicago maffia kattevarjuna. Peale seda muutus noore mehe elu täielikult. Pärast kümmet keerulist, tunnistajakaitse all elatud aastat pöördub Mitch oma perega tavaellu tagasi. Paraku avastavad nad peagi, et minevikust pärit ähvardused pole kuhugi kadunud ning neid ootavad ees uued ohud.

Josh Lucase (“Tänavajurist”, “Piinatud geenius”) poolt kehastatava Mitch McDeere’i elus mängivad olulist rolli abikaasa Abby (Molly Parker) ning Mitchi firmas uurijana töötav sarmikas, kuid kergemeelne vend Ray (Callum Keith Rennie), kellel on kaootiline suhe Mitchi kütkestava sekretäri Tammyga (Juliette Lewis). Sarjas teevad kaasa ka Mitchi 10-aastane tütar Claire (Natasha Calis) ning firma Kinross & Clark partnerid Alex(Tricia Helfer) ja Andrew (Shaun Majumder).

Sarja tegevprodutsent, endine kaitseadvokaat John Grisham on viimase 20 aastaga saanud maailma üheks populaarsemaks jutukirjanikuks. Suurem osa tema 23-st rahvusvahelisest bestsellerist baseeruvad juurateadmistel. Tema teisest raamatust “Firma” sai suurim hitt, mis püsis 1991. aastal 47 nädalat New York Times’i enimloetud romaanide nimekirja tipus.

Oma panuse “Firma” teleekraanile jõudmiseks on andnud ka Grishamiga tihedalt koostööd tegev produtsent ja loovjuht LukasReiter, kes on varasemalt produtseerinud sarju nagu „Seaduse nimel ja „Praksis“ ning kogenud tele- ja filmilavastaja David Straiton, kes on “Firma” kahetunnise avaosa lavastaja. Straitonil on ette näidata üle 50 telesarjalavastuse, sealhulgas 17 osa Emmy ja Golden Globe’i auhindadega pärjatud sarjast „Dr House“.

“Firma” kahetunniline ülemaailmne esilinastus toimub pühapäeval, 19. veebruaril kl 20.00 Sony Entertainment Television telekanalil. “Firma” järgnevatele episoodidele saab Eesti publik kaasa elada alates aprillist.