"Kui olin eile seda saadet paar minutit vaadanud, sain kohe aru, et olen vale inimene seda analüüsima ja arvustama. See on nii teine maailm või teine televisioon," sõnas Kersna ning soovitas kohe soojalt ka isikut, kes tema silmis oleks parim ekspert nähtut pulkadeks võtma – Maire Aunaste. "Tema on jälginud neid Oprah'sid ja teisi asju aastate jooksul. Tema on ka ekspert nende lillebukettide ja keeruliste perekondlike suhete – nagu ema ja tütre suhted – alal. Kuidas need kujunevad ja kuidas neid käsitleda."

Ometi vaatas Kersna saate suure huviga siiski lõpuni. "Esiteks, mind tõesti hämmastab Evelini julgus sellise asja peale välja minna," tunnustab ta endise esileedi söakust. "See on ikkagi väga kõva sõna, minna tänapäeva Facebooki kontrollitud maailmast välja, sinna, kus noad-kahvlid-lusikad-labidad lendavad siu-viu edasi-tagasi. Antakse ikka mõnuga ja põhjalikult. Seda saadet võetakse südamesse ning arvata võib, et reaktsioon pärast sellist asja ei olnud Evelinile mingi üllatus. Ta pidi olema valmis, et teda hakatakse arvustama ja selleks pidi tal julgust kõvasti olema."

Teise mõttena käib Kersna välja idee, et tegu on telekanali katsega Ilvese teada-tuntud tugevat klikikurssi televääringusse ümber konverteerida. "Tegu polegi niiväga telesaate, kuivõrd nähtusega, ja selle nähtuse nimi on Evelin Ilves. Ilmselt tahab kanal proovida, et kui Ilves on online-meedias olnud pikemat aega metsik klikimagnet, siis kuidas ta mõjub televisioonis. Täna lõunaks on selge, mis vaadatavus oli. Väga huvitav. Tõehetk aga saabub alles mitme nädala pärast ja siis selgub, kas on kuhugi veel vahele reklaami müüa või mitte."

Telesaatena talkshow "Evelin" Kersna meelest midagi erakordset ei olnud. "Ääretult kokkuhoidlikult tehtud, korrektselt lahendatud," kommenteeris telemees. Ameerikalikkust ehk sarnanemist Oprah Winfrey või Ellen DeGeneresi telesaadetega ei näinud Kersna kuskil. "Mille poolest?" imestas ta. "See kõik oli väga kokkuhoidlikult toodetud. Režissöör Villem Tarvas, kes on muidu väga lahtise käega ja loominguline, oli hästi konservatiivselt lähenenud. Nad alles katsetavad. Ainult et seal ei olegi vaja väga trikitada, sest neil on Evelin, tema on see magnet. Aga kas see magnet töötab teles?"

Evelin võtab Kersna meelest saadet toreda vahelduse ja väljakutsena elus, andes lootust teistelegi. "Ta on teinud palju erinevaid asju elus ja saab olema huvitav näha, kuidas vaataja teda vastu võtab, kui palju ta neile korda läeb, kui palju suudab saatejuhina võluda. Oluline on, et ta andis paljudele inimestele usu ja lootuse, et kõik on võimalik. Kui sa ikka tahad saada telesaatejuhiks, siis ühel päeval on ka see võimalik. Igaüks võib teha televisiooni, see ongi tõsi, aga peab elama erilist elu, enne kui sulle seda võimalust pakutakse. Evelin on seda teinud, ta on kireva elusaatusega, pajude Eesti naiste ja tüdrukute jaoks role model (eeskuju – toim.). Ta lisab julgust ja inspiratsiooni olla julge ja sirgeselgne naine ning tulla välja ükskõik mis olukordadest. See on kindlasti selline positiivne tulem sel saatel," leiab Kersna.