Ameeriklanna Stacey Kent on armastatud ja populaarne jazzilaulja maailma kontserdilavadel. Staari kaunis varjundirikas hääl lummab publikut juba esimestest helidest. Ta valdab inglise, portugali ja prantsuse keelt ning ta heliplaadid, mida on müüdud üle kahe miljoni, on salvestatud erinevates keeltes. Lauljatari repertuaari tuumiku moodustavad jazziklassika ja bossanoovad.

Eesti publikul on esmakordne võimalus nautida maailma ühe ehedama jazziklassika ja bossanoovade esitaja Stacey Kenti koostööd eestimaise tipporkestri Estonian Dream Big Bandiga. Kontserdikavas on oluline koht bossanoovakuninga Antonio Carlos Jobimi loomingul, kelle sünnist möödus tänavu 90 aastat.

Ameerikas sündinud Stacey Kenti lauljakarjäär sai alguse õpiaastail Londonis mainekas Guildhall School of Music and Drama's, mil tudengineiu hakkas esinema legendaarses Ronnie Scott'i jazziklubis. Nooruses klaverit õppinud lauljatar avastas juba teismelisena Antonio Carlos Jobimi ajatud bossanoova-võnked, mis said võtmerolliks edaspidise repertuaari ja isikupära kujundamisel.

1997. aastal ilmus Kenti debüütalbum "Close Your Eyes", millest sai alguse lauljanna laiem tuntus. Grammy nominatsiooni parima vokaaljazzi albumi kategoorias tõi 2007. aastal ilmunud kauamängiv "Breakfast on the Morning Tram". Pärast 2008. aasta edukat kontserdireisi Brasiiliasse avastas ta lisaks Jobimile ka Jazzkaarel esinenud laulja-helilooja Marcos Valle ning bossanoovade teise suurmeistri Roberto Menescali loomingu.

Stacey Kenti kõikide heliplaatide arranžeeringud on teinud ta abikaasa Jim Tomlinson, kes mängib lauljatari ansamblis tenor- ja sopransaksofoni, flööti ning vahel ka löökpille ning on kirjutanud mitmeid lugusid. Nende koostöös sündinud looming on maitsekas ja nüansipeen, kus lüürika kõrval kohtab ka mõnusat huumorit.

Stacey Kent (USA), Jim Tomlinson (UK) ja Estonian Dream Big Bandi 2. detsembri Nordea Kontserdimaja kontserdipiletid on müügil hinnaga 20-35 eurot Piletilevi müügipunktides ja internetis.

Kuula Stacey Kenti lugusid siit: