Sõna “fuck” jõudis teleekraanile esimest korda ligi 40 aasta eest ja kõlab nüüd iga päev tuhandetes elutubades, ütles organisatsioon Mediawatch-uk.

“See pole lihtsalt keele loomulik areng, vaid enamiku inimeste tahte vastaselt on tehtud tõsiseid pingutusi, et propageerida roppusi, vandumist ja labasust.”

“See on mõjunud haridustasemele ja suhtlusoskusele laastavalt,” võttis Mediawatch kokku ja süüdistas vanemaid, kes lasevad lastel mitu tundi päevas telekat vaadata või arvuti taga istuda, nii et igapäevane norm roppust igatahes kätte saadakse.

Mediawatch keskendus viies telekanalis jaanuarist juunini näidatud 60 filmile.

Statistika paigutas 212 f-sõnaga esikohale Martin Scorsese maffiafilmi “GoodFellas”, talle järgnes 197 ropu sõnaga Quentin Tarantino “Reservoir Dogs”.

“Ühes filmis, “Point Break”, oli roppuste hulk ja kiirus selline, et seda ei suudetud kokku lugeda,” öeldi meediaorgani raportis.

Sõna “fuck” kasutas Briti televisioonis esimest korda teatrikriitik Kenneth Tynan 1965. aastal usutluses BBC-le. Toona sattusid televaatajad raevu, kuid nüüd vaadatakse juhtunule kui olulisele kultuuritähisele.