Neli aastat koos politseinikust Belgia kallimaga Brüsselis elanud Silja ei käinud kordagi vahepeal Eestis. Ema sõnul jäi talle mulje, et mees püüdis takistada Silja suhteid pere ja sõpradega ning teda ainult enda kontrolli all hoida.

2011. aasta märtsis sai Maie kohutava telefonikõne, et tema tütar on surnud ning traagilisel kombel jõudis Silja koju alles kinnises tinakirstus, olles end Belgia politsei ametliku versiooni kohaselt mehe perekonnale kuuluvast jahipüssist pähe tulistades tapnud. Juhtumit pikemalt ei uuritud ning toimikut ei ole siiani uuesti avatud, hoolimata murest murtud ema Maie kahtlustest, et tütar hoopiski tapeti.

Ema kahtlused, et miski pole korras, hakkasid tekkima juba enne, kui tütre surnukeha Eestisse saadeti. Nimelt arvas tütre mehe perekond, et ehk ei tasu surnukeha saatmine end ära ja läheb liiga kulukaks, mis leinava ema täielikult välja vihastas. Hiljem tütre kirstu avades ning vastuoksliku info põhjal süvenes kahtlus, et Silja ei saanud end ise ära tappa - arvestades juba kasvõi jahipüssi suurust. Ka Silja surnukehalt leidis ema küünejälgi ja sinikaid, mis viitasid vägivallale, kuid mis tõenditena kunagi arvesse ei läinudki.

Ema kahtlus tütre tapmises langes tema elukaaslasele ja viimase vennale, sest kummagi jutt Silja surnukeha leidmise kohta ei paistnud klappivat. Lisaks kahtlustas Maie, et tütremehe positsioon politseinikuna võimaldas tal juurdlust takistada. Ka elukaaslase matustel räägitu aga sisaldas infot, mida politsei ei tednud - salvestist ning seetõttu ka tõestusmaterjali jutu kohta Maiel aga saada ei õnnestunud.

Ei Belgia politsei, Interpol ega Eesti konsulaat Brüsselis suutnud naisele enam kui aasta jooksul uurimise protsessi ja tõendite kogumise kohta lisainfomatsiooni anda ning nii otsustas meeleheitele aetud naine kasvõi enda rahuks pöörduda selgeltnägijate poole.

"Muud ei jäänud ju üle. Ametlikku teed pidi ei olnud lihtsalt võimalik. Eriti kuna see juhtus väljaspool Eesti Vabariiki," rääkis Maie Publikule, miks otsustas saatesse abi otsima minna. "Eesti-poolne abi ja nõu on ka absoluutselt välistatud, kuigi Brüsselis on Eesti politsei esindajad olemas ja inimesed on kodanikud ja maksavad makse," on Maie solvunud ja pettunud siinsete võimude tegevusetuses. "Ametkondade vastuseis on suur ja uurimist sisuliselt ei toimunudki. Saatsin küsimused, aga vastuseid ei ole saanud. Ebaselgus ja ignoreerimine," kirjeldas ta kogemusi omal käel uurimise ettevõtmisel.

Arenguid ei ole uurimisel toimunud siiani, kui mitte arvestada täna eetrisse jõudnud saates nähtut, kus selgeltnägija Veet Mano versiooni õõvastava loo tagamaadest. Juba viisteist minutit pärast Maiega kohtumist oli tal käes vastust, mis vapustas kõiki peale Maie enda, keda valdas oma küsimustele vastuste saamist üle kahe aasta esmakordselt rahu. 

Mano välja käidud versiooni kohaselt ei olnud tõepoolest tegu enesetapuga ning Silja elu lõpetas lasuga pähe noore naise elukaaslase vend, kes elas samas majas. "Vend üritas teie tütart ära kasutada. Ta elas maja teises tiivas. Päeval, kui teie tütar suri, püüdis ta talle läheneda, ületas mingi piiri. Teie tütar kavatses sel korral oma mehele kõik ära rääkida ja sellepärast ta tema ära tappiski," paljastas Mano. Selgeltnägija pani lisaks paljudele teistele faktidele täppi ka Silja surnukeha leidmise paiga, milleks oli mehe venna toa lähedal asuv vannituba. Silja meest peab Mano mõrva kaasosaliseks.

Maie tunnistas, et uskus selgeltnägijatesse ka varem, kuid "mitte kõiki, sest vähestel on tõelised võimed". "Antud juhul võib öelda, et võimed on olemas," sõnas Maie Veet Mano kohta. "Ta oli väga rahustav ja püüdis ka aidata juhtunuga toime tulla."

Kuigi saates toimunu kinnitas ema kahtlusi ja andis talle oodatud vastused, ei ole saates nähtud tulemustega tema sõnul siiski ametlikult midagi pihta hakata. "Ma ei saavutaks sellega mitte midagi. Oluline on, et ise teame, ja saame sellega edasi elada," sõnas ta saatejuhtide küsimusele, millised on tema edasised sammud. Saates arvas lõpuks mõningaid vastuseid saanud Maie, et ta juurdlust edasi viima ei hakka, kuid veel täna ei osanud Maie Publikule öelda, mis saab edasi, andes mõista, et ehk ei ole lugu veel läbi. "Praegu arenguid ei ole, eks aeg näitab, mis saab," sõnas Maie telefonikõnes.