Õhtusöögil viibis lisaks Euroopa Liidu kultuuriministritele ka Euroopa Komisjoni president José Manuel Barroso.

Talendiauhinnaga seotud üritustest kõige olulisem oli eile õhtul toimunud pidulik õhtusöök, järgnevatel päevadel korraldatakse Veiko Õunpuule ja Katrin Kissale arvukalt kohtumisi rahvusvahelise pressi ja filmitööstusega. Täna on Cannes’is Euroopa päev, mille raames toimub Euroopa Liidu kultuuriministrite kohtumine.

“Meie jaoks on pigem oluline toetus ise kui pidulik auhindamine ja diplomite jagamine. MEDIA poolt antud toetusega saime Tõnu tootmiseks ette valmistada, et sellega sügisel võttesse minna. Aga eks igasugune pidulik esitlemine mõjub filmi müügile ja rahastamisele hästi, seda eriti Cannes’i festivalil. Eks me püüame siis soodsast olukorrast parima välja võtta”, kommenteeris tunnustust filmi produtsent Katrin Kissa.

Euroopa talendi selgitab igal aastal välja sõltumatutest ekspertidest koosnev komisjon, mis hindab MEDIA programmi arendustoetuse taotlusprojekte. Viimases voorus hinnati kõige kõrgema punktisummaga Eesti filmitootja Homeless Bob Production’i mängufilmiprojekti “Püha Tõnu kiusamine”.

Tegemist on enneolematu ja vapustava looga ühe keskastmejuhi südametunnistusepiinadest ja hulluks minemisest. Tõnu, nooremasse keskikka ja jõukamasse tuludetsiili jõudnud mees, hakkab tegelema moraaliküsimusega. Kahjuks ei ole sootsium eetilisteks otsinguteks sobilik ja Tõnu kaotab oma närvid ning materiaalse heaolu.