Katkendeid oma poliitilist karjääri alustava bravuuritari poolt võetud intervjuust avaldas esmaspäeval Venemaa ajakirja Ogonjok (Tuluke) kuues number.

Vene Paris Hiltoni poolt läbiviidud usutlus toimus telefilmi „10 aastat hiljem. Anatoli Sobtšak" raames, mida teevad kadunud poliitiku lesk Ljudmilla Narussova ja Aleksandr Gabnis. Selle usutluse põhiteemaks said Sobtšaki ja Medvedevi omaaegsed suhted.

Intervjuu käigus märkis Venemaa riigipea, et Sobtšak oli hoolimata romantiku ja idealisti iseloomust väga peenetundeline poliitik ja „üks kõige vabamatest inimestest", kellega oli au kohtuda. 1990. aastal tegi Sobtšak Leningradi Ülikoolis õppinud Medvedevile ettepaneku tulla abiks oma meeskonda.   

Alates 1982. aastast oli Sobtšak õppejõuks ülikoolis, kus mehed tutvusidki. 1990. aastast juhtis ta Leningradi linnanõukogu, seejärel valiti ta Peterburi esimeseks ja ainsaks linnapeaks (1996. aastast on kuberneri ametikoht). Sobtšak suri 20. veebruaril 2000 ägeda südamepuudulikkuse tagajärjel.  

Peterburi reformaatorist meerile Anatoli Sobtšakile pühendatud filmi näitab 19. veebruaril kell 21.25 Vene telekanal RTR-Planeta.

Sobtšak ja Gorbatšov