Just nii juhtus Briti ülipopulaarses telemängu QI (Quite Interesting) 18. hooaja avaosas. QI ülesehitus on lihtne. Iga hooaja teemad algavad tähestiku järjekorras ühe kindla tähega. 18. hooaja avaosa teema oli Rude ehk ebaviisakas. Kõik saates esitatavad küsimused käivadki selle teema kohta.

Kogu saade on ülesehitatud meelelahutuslikult ja informatiivselt. Huvitava ja põneva info vahetamine ja jagamine on olulisemad kui küsimustele õigete vastuste andmine. Küll aga peetakse ka skoori ja kui antakse vale vastus, mis on liiga ilmselge, siis ilmub kõigi mängijate taha ekraanidele suurelt esitatud vale vastus.

Saate põhiosa lõpus on osa, mis kannab nime general ignorance ehk üldine ignorantsus, mille eesmärgiks on parandada teatud üldiseid valearvamusi. Selles saateosas küsis saatejuht Sandi Toksvig, mis riigi rahvusluuletus algab sõnadega "Oo Leedu".

Kuna Leedu ise oli liiga ilmselge pakkumine, siis arvas saate põhikülaline Alan Davies, et ehk see on Läti. Ei olnud.

Teine mängija Phil Jupitus, kes on suur muusikaekspert ja endine telesaatejuht, arvas, et kui naaberriik Läti ei ole, siis on ehk kolmas Balti riik Eesti. Ei olnud.

Foto: Kuvatõmmis YouTube

Pakuti ka Leedut, aga see ei olnud ilmselgelt õige vastus.
Õige vastus oli Poola. Teose "Pan Tadeusz " (1834) autor on poolakast poeet Adam Mickiewicz. See teos algab sõnadega:

"Oo Leedu, mu kodumaa. Sa oled nagu tervis."

Adam Mickiewicz oli küll poola poeet, aga ta kasvas üles ajal, mil Poola ja Leedu moodustasid ühise riigi, mille alla kuulusid ka tänapäeva Valgevene ja Ukraina. Mickiewicz kasvas üles poola perekonnas praeguse Valgevene territooriumil ning õppis Vilniuse ülikoolis Leedus. Selle tõttu on tema kohta öeldud, et ta on valgevene poeet, kes kirjutas poola keeles Leedust.