""Rehepapp" saab olema fantaasiafilm, mis baseerub eesti mütoloogial. See saab olema segu maagiast, mustast huumorist ja romantilisest armastusest," kirjeldab Sarnet plaanitavat linateost, mis peaks valmima 2014. aasta sügisel.

Hooandjate toetusel asutakse testima filmis tegutsevate krattide liikumisi ja võimalikke miimilisi detaile, mis on hootaotluse kohaselt selle filmi ettevalmistuse kõige olulisem osa. Kratid ei saa olema animeeritud - filmitegijad loodavad leida viisi ja võimaluse, et neid kohmakas eheduse ja õige gravitatsiooni huvides natuuris liigutada: "Kratte juhitakse nagu nukke, hiljem kustutakse nöörid ja muud abivahendid. Kratid peavad mõjuma elusalt - nad köhivad ja hingavad kui inimesed, kuid nende liikumisloogika lähtub tööriistadest, millest nad on tehtud."

"Rehepapi" tegevus hakkab toimuma paganlikus Eesti külas, kus liiguvad ringi libahundid, katk ja vaimud. Külainimeste peamiseks mureks on elada üle külm ja pime talv. Selle jaoks pole miski tabu. Varastatakse üksteise, saksa mõisnike, vaimude, kuradi ja Kristuse tagant. Et endal hinge sees hoida, antakse see kratile, puust ja rauast olendile, kes aitaks peremehel rohkem varastada. Varastatakse ka siis, kui aidad juba täis. Varastamine on muutunud ainsaks kinnisideeks ja külainimesed ise hingetuteks olenditeks, kes meenutavad üha rohkem kratte.

Hooandja portaali postitasid filmitegijad niisuguse filmi ideed ja krattide mehaanikat tutvustava video:


Filmile saad oma toetust avaldada Hooandja portaalis.