“O2” süžee käivitub 1939. aasta augusti lõpupäevil. Kohe-kohe on puhkemas Teine maailmasõda ja just neil kriitilistel hetkedel langeb Eesti nõukogudevastase luure juht salamõrva ohvriks. Selgub, et meie salateenistuses tegutseb äraandja ja tema tabamine tehakse ülesandeks luureohvitser Feliks Kangurile (Priit Võigemast). Samal ajal jõuab luurajateni info, et Stalin ja Hitler on sõlminud Eestit puudutava salakokkuleppe. Olukorda ei muuda lihtsamaks ka Feliksit painav saladus, mille keskmes on kahe aasta tagune kirglik armusuhe.

Feliks Kangurit mängiv Priit Võigemast lausus: "See on filmiloojatele väga magus ajalooline pundar, milles ilmselt kunagi ei saabu absoluutset selgust. Igaühele jääb oma tõde, aga see annab võimaluse seda pundart harutada... lõputult!”

"Mina näitlejana ei saa mängida rahvuslikku tragöödiat. Ma mängin ikkagi konkreetset inimest – tema mingisugust sihti, muret või ülesannet antud hetkel. Spiooni kehastades on keeruline just see, et ei tohi välja näidata, mida sa tunned. Aga vaataja peab siiski aru saama, et midagi seal kuskil ikkagi liikus,” selgitas Võigemast.

Lisaks Priit Võigemastile löövad filmis kaasa Elmo Nüganen, Rein Oja, Doris Tislar, Pääru Oja, Tambet Tuisk, Indrek Ojari, Hele Kõrve, Alo Kõrve, Johan Kristjan Aimla, Agnese Cīrulele ja Kaspars Znotiņš Lätist, Sampo Sarkola Soomest ning paljud teised näitlejad.