Osmanite dünastia üks mõjukamaid naisi Kösem elas aastatel 1590-1651 ning oli sultan Ahmed I naine, kelle tee sai alguse haaremist. Alguses rajas ta endale võimu läbi sultani, siis aga läbi troonile pääsenud poegade, kelle eest ta sisuliselt kogu impeeriumi täiesti avalikult ise juhtis, kuulutades end valitsejaks. Lõpu leidis ta mõrvari käe läbi, kes teda kuulu järgi kardinaga ära kägistas, kuigi kuulsa krooniku versiooni kohaselt kägistasid teda ära tema enda juuksed.

Sarjas "Sajandi armastus. Kösem" mängivad peategelast eri vanuses eri näitlejannad, keda on kokku neli, teiste seas ka meil näidatud seriaalist "Süütu süüdlane" Fatmagülina tuntud Beren Saat (keda esimeses treileris paraku ei näe). Saatist sai Kösemi kehastades siiani enim teeninud Türgi näitlejanna, vahendavad Türgi väljaanded.

Igal juhul on sarja ekraanile jõudmine "Sajandi armastuse" kiiluvees enam kui oodatud sündmus ning jääb vaid üle oletada, et ühel hetkel sari ka Eesti televaatajate ette jõuab. Mait Malmstenil ja Harriet Toomperel varsti jälle kõvasti tööd pealelugemisega!

Vaata ka lõiku sarjast: