Seni kohtuotsuse taga seisnud käsikirja hakkavad produtsent Juhani Tammineni sõnul hakkavad kirjutama kolm osapoolt — kirikuõpetajast kirjanik Jaakko Heinamäki Soomest, Londoni stsenarist Beatrix A. Wood, Eesti-poolset stsenaristi alles otsitakse.

Kohtuotsuse väljakuulutamist abirez^issööri Piret Pipo sõnul filmilindile jäädvustada ei õnnestunud. “Meie soov oleks olnud muidugi kohtusaali sisse pääseda, kuid see on igal pool maailmas üldjuhul keelatud,” ütles Pipo ETAle. “Saime oma materjali kätte, kohanesime oludega.”

Filmi produtsendi Janar Vaigi sõnul võttis Ülo Voitka tänase kohtuotsuse rahulikult vastu. “Hommikul enne otsuse langetamist oli Ülo advokaadi sõnul olnud natukene närviline kogu toimuva pärast, kuid pärast kohtusaalist väljumist filmimeestele intervjuud andes oli ta juba rahulik,” ütles Vaik ETAle. “Võimalus oli ju saada 15 maksimaalselt aastat ja sellega võrreldes on kaks aastat kaheksa kuud päris suur vahe.”

Pearez^issöör Pekka Lehto sõnul kujuneb esialgse stsenaariumi kohaselt filmi läbivaks teemaks dilemma — kas Voitkasid vaadelda kui kurjategijaid või kui kangelasi. Oktoobris filmi tootmisprotsessi lülitunud abirez^issöör Piret Pipo ütles ETAle, et püütakse süveneda ka sellesse, millest tekib Voitkade-taolistel juhtumitel müüt ja miks inimestele sellised ühiskonnale seljakeerajad meeldivad. “Nad ju ise räägivad, et läksid okupatsioonivõimude eest ära, mis pole tõsi — nad läksid juba lapsena metsa,” rääkis Pipo.

Eesti-Soome koostööfilm “Metsavennad” jätkab suvel lavastatud stseenide filmimisega, näitlejate osas pole Tammineni sõnul veel lõplikke otsuseid tehtud. “Metsavendade” esilinastus on planeeritud järgmise aasta sügisesse.

Filmi eelarve ulatub 13 miljoni kroonini, millest 200.000 on andnud Eesti Filmi Sihtasutus. Tammineni sõnul on filmi suuresti toetanud ka Soome Filmi Sihtasutus ja Avec.