Zoe Saldana mängis Nina Simone'i 2016. aasta avaldunud eluloofilmis. Rolli jaoks kasutas Saldana proteese ja nahka tumendavat meiki, kirjutas BBC.

Simone'i pere keeldus filmi tegemist toetamist ning lauljanna tütar imestas näitlejate valiku üle.

Instagramis tehtud intervjuus tunnistas Zoe Saldana, et poleks pidanud kunagi Nina Simone'i mängima.

"Ma oleksin pidanud tegema kõik, mida ma sain oma mõjujõuga teha kümme aastat tagasi, mis oli teistsugune mõjujõud, aga see oli siiski mõjujõud. Ma oleksin pidanud tegema kõik, mis minu võimuses, et palgata mustanahaline näitleja mängima äärmiselt väärikat mustanahalist naist," ütles Zoe Saldana intervjuud.

Kuigi film "Nina" tuli välja 2016. aastal, siis värvati Saldana rolli kandma juba 2010. aastal, kui filmi tegemist hakati planeerima.

2012. aastal kirjutas Nina Simone'i tütar Simone Kelly Facebooki: "Ma armastan Zoe Saldanat, kõik armastavad teda. Alates "Avatarist" kuni "Colombianani" välja. Ma olen neid filme mitmel korral näinud. Aga iga projekt pole kõigile. Ja ma tean, mida mu ema mõtleks. Ma ei saa sellest lihtsalt aru."

Film ei meeldinud ka kriitikutele, kes andsid sellele filmiportaalis Rotten Tomatoes madala, kahe protsendilise reitingu.