Minu arust on üldiselt olemas kahte tüüpi inimesi-  need kes armastavad massaaži ja teised, kes mitte. Mina kuulun sinna kolmandasse gruppi, kes võiks hommikust õhtuni  massaažilaual lamada ja ennast mudida lasta!  Ja nagu nad oleksid seda teadnud- Thaiana salong kutsus mind Tai õlimassaaži testima! Hurrraaaa! 

On tohutult palju kohti maailmas, kus ma tahaksin ära käia, aga mul on alati see probleem, et selleks ajaks, kui puhkus kätte jõuab, on mul uue sihtkoha suhtes väike hirm, et mis siis, kui see pole sama hea kui Tai.  Ja Tai on lihtsalt minu maapealne paradiis!  Näiteks aasta eest viis mu reis mind imelisele Bali saarele, mis oli küll kultuuri  ja arhidektuuri poolest fantastiline paik, aga ma tundsin ka seal (issver nagu tõeline penskar :) )  puudust Tai jumalikust loodusest, köögist ja teenindusest. Kes on Tais käinud teab,  mida ma selle viimase all mõtlen, teistele kohe selgitan! On olemas väga erinevaid teenindus-stiile. Vahemereäärsetes maades tunned poest lahkudes,  kuidas sind on seljast kratsitud, juustest kisutud ja peaaegu võiks öelda -mentaalselt vägistatud.  Aga Taimaal on kombeks, et võtad poodi astudes jalatsid jalast, näidates sellega asutuse suhtes lugupidamist. Müüa astub selle peale paar sammu tagasi ja  jääb nurka ootama kuni sa tõstad pilgu  ja vaatad talle otsa. Alles siis tuleb ta küsima, et kas saab mind aidata.  Ja sellise elustiili juures nagu mul igapäevaselt on, tahan ma puhkuse ajal hingamisruumi. See on hindamatu ja number üks nõue igale  reisile!  Tai teenindus proovib alati pakkuda sulle parimat- kui lähed sööma, siis sa saad maailma parimat toitu, kui lähed massaaži, lahkud sealt mõnust inisedes....

Ja üks, mille peale ma Tais tohult raiskan ongi  massaaž! Tohutult oli muidugi nali, sest õnneks pole seal massaaž  veel kallis. Viimane kord kui viibisin reisil 18 päeva, käisin massaažis 22 korda. Nii, et mõnel päeval sai lösutatud ja end mudida lastud lausa kahel korral!  Nende massaažid on lihtsalt nii fantastilised ja sobivad hästi, ausalt sellist tili-lilu silitamist pole mulle küll vaja. Las see jääb parem teistesse tubadesse. :) 

Ma tahan, et massaaži käigus vajutataks õigeid punkte, mis mu olemise pikaajaliselt paremaks teeks, mitte ainult selleks tunniks või pooltunniks, kui mind muditakse.  Tai massaaže on erinevaid. Näiteks üks on selline, kus protseduuri ajal oled riietes ja see meenutab rohkem venitamist. On olemas ka Tai õlimassaaž ja jumal tänatud selle eest, sest see on minu absoluutne lemmik!!!  Tavaliselt kestab see poolteist tundi ja pärast protseduuri on pea täiesti tühi ning keha saanud korraliku süvitsi läbiraputamise. 

Kõige selle pärast võtsingi kutse Thaiana massaažisalongi teenust testima minna suurima rõõmuga vastu.  Mis saab olla minusugusel nähvitsal meeldivate üllatuste vastu!  Olles palju Tai massaaži saanud ootaks nii väga, et kui kabinetiuks avaneb, et siis ootab mind seal keegi ilus, pisike, sõstrasilmne tailanna.  Ma usaldaksin Tai  massaaži ikkagi tegema ainult selle maa inimest-  sest arvan, et sa lihtsalt pead olema sündinud ning  läbi imbunud nende kultuurist, et pakkuda täiuslikku teenindust.  Ja minu rõõmuks täpselt nii oligi!  Mind ootas tailanna, kes rääkis absoluutselt perfektset inglise keelt ja millised käed tal veel olid.... Sõnagi lausumata suutis ta leida ülesse just need kohad, mis mul kõige enam massaaži vajasid.

Thaiana salongis kasutati ka väga palju erinevaid salve.  Mitte nii nagu päris mitmes kohas üritatakse läbi ajada- lajatatakse sulle läraki õli üle selja ja kukutakse silitama. Kui mul olid kuskil mõned tugevamad sõlmed või pinged, siis kasutas ta nende puhul ka erinevate ravimtaimede salve.  Sealt lahkudes lõhnasin nagu idamaine , vütsitatud  jõulupuu, aga täpselt nii see kõik peabki ju olema.Kindlasti pole mõtet minna otse Thaianast ballile-jätate siin külmas Eesti endast uimase ja vängelõhnalise veidriku mulje. :)   Massaaži ajal oli mitmest kohast valus, aga hiljem ei tulnud see mulle meeldegi. Mingeid sinikaid ega raskustunnet samuti polnud.  Sain ennast sõrme otstest juukse juurteni paika, kondid pehmeks ja naha luude küljest lahti! Tulemus oli fantastiline, see naine on oma ala proff! 

Võrreldes Taiga on siin hind muidugi soolane, aga see on paratamatu. Tema olemine siin on meie kehade jaoks au asi.  Tundsin läbi tema sõrmede, et ta tahab mulle head  teha ja leida üles minu valupunktid ning  neid leevendada.  Ja see mu sõbrad pole tükitöö! 

Lähim tee tema juurde on SIIN!