Lisaks tavapärastele lõõgastavatele  protseduuridele ja sportimisele pakub Tallinn Viimsi SPA ka alternatiivsemaid lahendusi.  Mul näiteks õnnestus käia  kristallvalgusteraapias ja võin öelda, et  need olid minu viimase kuu kõige värvilisemad 40 minutit! 

Erilisi ettevalmistusi sinna minekuks teha ei tule. Soovitatav on teraapia ajal kanda valgeid riideid ja vot nende leidmisega läks pisut keeruliseks. Ma tõepoolest pole iial tulnud mõttele kanda valgeid pükse :), et siis kuhu tule- taevas- appi, mina nendega muidu läheksin.. aga jah-lõpuks leidsin sobivad NewYorkerist. Istuvad nii hästi, et võibolla näeb mind nüüdsest valges ka väljapool protseduuri tuba..:) Nali! Ei näe.. 

Kindlasti soovitan sellisele protseduurile minna hästi, hästi open minded.  Mina olen sellistele alternatiivsetele asjadele alati väga avatud olnud ja kirjutan siin vaid sellest, mida mina kogesin.  Teil ei pruugi see täpselt nii minna, aga garanteerin, et midagi kindlasti juhtub ja midagi kindlasti muutub!

Kogu protseduur on ääretult mõnus- põhimõtteliselt pole vaja  teha muud  kui lamada massaažilaual  ja lasta oma meeled valla.  Minu tšakrate  kohale paigutatud 7 erakordselt puhast kristalli hakkavad aga imesid korda saatma.  Juba iidsetest aegadest on hinnatud kvartskristalle nende tervendavate ja puhastavate omaduste poolest. Iga kvartskristall on kvaliteetselt töödeldud, kiirgamaks teatud võnkesagedust ning kindlale tśakrale omast värvi. Seansi ajal kiirgavad kristallid valgust, energiat ja värve. Vilkudes kindlas rütmis, puhastavad ja joondavad nad sinu energiaid. Samal ajal aitab rahustav muusika kehal veelgi rohkem lõdvestuda ning avaneda kehasse tulvavatele tervendavatele vibratsioonidele.  Lisaks sellele peaks kristallvalgusteraapia parandama immuunsussüsteemi ning tasakaalustama ja puhastama inimese vaimset, emotsionaalset ja füüsilist keha. Kõlab ju hästi, eks!

  Seanss  kestis kokku 40 minutit ja te ei usu,  kus ma kõik selle ajaga ära käisin....
Alguses ei toimunud mitte midagi.  Kuulasin muusikat (valisin teadlikult meditatiivse muusika klassikalise asemel. Seda viimast oleksin hakanud kindlasti kaasa ümisema ja ma poleks suutnud keskenduda).  Magama ka päris ei jäänud, sest olin hästi valmis millekski, aga milleks, täpselt ei teadnud.

Ja siis see algas.  On täiesti hämmastav, et ma teadlikult tajusin, et järgnevat poleks ma saanud kuidagi peatada. Minus polnud seda jõudu, et näiteks kõrvaklapid peast võtta ja istukile tõusta.  Kõigepealt hakkasin oma vasakul küljel tundma kergeid torkeid ja siis tundsin, kuidas kogu mu keha läks nihkesse.  Kui kujutad ette  meigikohvrit või tööriistakasti ja tõstad selle lahti- just täpselt see juhtus minuga. 

Siis liikus horisontaalselt läbi minu pulbitsev punane laava, selle järel kohe tumepruun madu mööda imeliselt rohelist muru, järgmisena oli suurel helesinisel merel valge purjekas ja siis täiesti kollane (ja just täpselt-mitte oranž, vaid kollane!) apelsin.  Ja alles siis mõtlesin, et oh kurjam, õige jah, ma olen ju valgusteraapias- äkki sellepärast näen neid imelisi värve.  Ja võibolla sellepärast,  et olen ise teleinimene, nägin neid pilte justkui zuumitavatena- nad liikusid  lähedale ja siis jälle kaugemale.  Kogu etapp oli selline lainetav liikumine mööda mu keha.  Pärast apelsini nägin ilusat lillat sireliõit, mis tuli väga lähedale. Jõudsin veel mõelda, et milline nendest õitest tuli ära süüa, et mitu kroonlehte pidi olema ja jõudsin veendumusele, et see arv on 3-4.  Praegu ma tean, et õige on ju 5.  Igal juhul jätan oma numbrid  meelde, mine tea miks...

Ja siis mingil hetkel muusika vaibus.  Peale seda hakkasid minu pea kohal hõljuma koonused ja silindrid.  See oli hästi põnev  ja kummaline etapp, sest mu pähe hakkas tulema igasuguseid vastuseid. Vastused olid selged ja emotsionaalsed (väga minulikud) nagu näiteks „einoh, loomulikult on see nii!“ või siis „ no kuidas ma enne selle peale ei tulnud !“  jne, jne. Kummaline on aga see, et küsimusi ei tulnudki... Olen selle peale nii palju mõelnud, et mis vastused ma siis sain, loodan, et  küsimused on alles ees! :)  Ühesõnaga -ulme!

  Peale seda tekkis jälle hetkeline paus ja siis kerkisid külmast arktika veest võimsad jäämäed. Värvid olid imeliselt selged, kuid ma mõtlesin, et see on külm ja liiga valge ja ma ei taha seal olla.  Ja siis lõpuks olin  nagu maakera ja asjad keerlesid minu ümber. 

Protseduuri lõppedes võtsin kohe pausi ja panin kirja  kogu selle uskumatu maailma, mida nägin ja tunded, mida sel ajal kogesin.  Olin siis veel otsekui transis. Pärast konsultatsioonile minnes selgus, et midagi sellist minuga juhtuma pidigi. Sain ka selgitusi nendele piltidele- lisan teile need värvid ja seletused postituse lõppu- saate siis ise lugeda. Minu õnnetuseks tähendas roheline muru  armastust  ja see madu seal peal läks ju minema.  Kas siis armastus jättis mu maha või mis!?  Vesi, mida kahel korral nägin, on seotud alateadvusega. Torked vasakul pool tähendasid mingit puhastusreaktsiooni (vasak pool on naiselik pool).  Peamiselt valdasid mind positiivsed tunded, kuid mingil hetkel tundsin ka kurbust- silmad läksid märjaks, aga see oli vaid hetk. Nagu puhastus...või midagi... Ka see kurbus tundus selline loogiline, ma  ei kartnud seda.  Aga see rahulik tunne saadab mind siiani.

Kristallvalgusteraapia kogemust oskan selliselt jagada nüüd, nädalapäevad hiljem.  Üldise pildi kokkupanemine võtab aga veel  kindlasti aega ja no ehk ikka jõuavad  need küsimused ka kord minuni..

Värvilisi vastuseid teile kõigile...!

Kristallvalgusteraapia läbiviija, Erme Martini, kommentaar:

Iga inimene on kordumatu, imeline ja erinev. Nii kogevadki osad kristallide mõju kehal, osad aga meeltes. Oleme erinevates arenguetappides ja saanud elult erinevaid kogemusi. See protseduur on kõigile soovitav, seda selleks,  et me ennast igapäevaelus paremini tunneksime.
Krista oli väga särav ja energiline klient. Mulle tundus, et ta on see inimene,  kes jagab oma positiivset energiat palju teistele. Vahest ehk isegi jagab ära ka selle osa, mis kindlasti endale peaks hoidma. Eks nii mõnigi teab oma kogemustest, et oleme vahel tühjad. See  näitab, et oleme teistele jaganud rohkem kui vaja. 

Värvuste seletused: 

 Kroontšakra: värvus-lilla; asukoht-pealael: intelligents ja vaimsus
  Mõjutab suuraju, paremat silma, on seotud vaimsusega. Valitseb avarat mõtlemist, intelligentsi ja tarkust. Kroontšakra aitab uut informatsiooni kergemini analüüsida ja vastu võtta.
Kui tšakra on tasakaalust väljas, võib see tekitada paindumatust, küünilisust, õpiraskusi, apaatiat, ahnust ja materialismi. Vale funktsioneerimine põhjustab peavalu, närvilisust, igasuguseid närvisüsteemi haigusi ja psüühilisi häireid. Tõrkele viitavad hingelised probleemid on elurõõmu puudumine, uimasus, jõuetus, depressioon, meeleheide, vaimne roidumus.

  Laubatšakra: värv-indigosinine, asub- kulmude vahel: mõtted ja ideed
  Energeetiline seos füüsilise kehaga: aju ja närvisüsteem, ajuripats ja käbinääre, silmad, kõrvad ja nina.
Selle keskuse avamine annab peenmaailma nägemise võime ja tugeva intuitsiooni.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on peavalu, migreen, silmahaigused, peaaju haigused, meeleorganite nõrgenemine, närvisüsteemi haigused.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on halb orienteerumisvõime elulistes asjades, hirmud, mõttetuse tunne, kontsentratsioonihäired.

  Kurgutšakra: värvus-sinine; asukoht-kõri: suhtlemine
  Energeetiline seos füüsilise kehaga: kurk, kilpnääre, trahhea, söögitoru, kõrvalkilpnääre, hüpotalamus, kaelalülid, suu, lõualuu ja hambad.
Vastutab inimese kommunikatiivsuse - suhtlemise, kõne ja hääle eest. Õigesti funktsioneeriv kõritšakra annab seltskondlikkust, kergust, eneserealiseerimise võimet, kaastunnet, sisemise vabaduse tunnet ja loomevõimet.
Kui tšakra on tasakaalust väljas, siis on raske end väljendada ja tekib hirm oma mõtteid välja öelda. Liiga palju energiat selles piirkonnas sünnitab klatšimist ja annab valju pealetükkiva hääle.

Südametšakra: värvus-roheline; asukoht- südame kõrgusel: armastus
Energeetiline seos füüsilise kehaga: süda ja vereringe, roided, rinnad, harkelund, kopsud, õlad, käsivarred, käed, vahelihas.
Annab halastust, kaastunnet, arusaamise. Vastutab armastuse ja pereõnne eest. Füüsilises plaanis vastutab südame, kopsude ja käte funktsioneerimise eest. Tšakra vale funktsioneerimine põhjustab südame ja kopsude haigusi, düstooniat, bronhiaalastmat, ülbust ja teesklust, ahnust ja kõrsust.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on suhtlemisraskused, tundekülmus, hirm üksilduse ees, üksildus- ja isoleeritusetunne.

Päikesepõimik värv on kollane, asub naba kohal: enesekindlus
Asub naba kohal, mao ja nimmelülide läheduses.  Energeetiline seos füüsilise kehaga: magu, kõhunääre, neerupealsed, kõhu ülaosas asuvad sooled, sapipõis, maks, päikesepõimiku taga asuv selgroo keskosa.
Kui see tšakra funktsioneerib õieti, on inimesel edu, võimu, tahet, äriõnne, kõrge intellekt ja terve psüühika. Häired töös võivad põhjustada kõigi organite haigusi – suhkrutõbe, närvilisust, psüühilisi haigusi, muutlikkust ja armukadedust.
Kui keskus on aga tasakaalust väljas, siis jääb puudu distsipliinist, eneseteadvusest ja energiast ning inimene on kergesti manipuleeritav.

  Sakraaltšakra värv on oranž, häbemeluu kohal: emotsioonid
Asub ristluu piirkonnas, suguorganitest veidi üleval pool. Energeetiline seos füüsilise kehaga: suguelundid, jämesool, alumised selgroolülid, vaagen, puusapiirkond, pimesool ja põis.
Õieti funktsioneeriv tšakra annab inimesele enesekindlust, selget mõistust, inimene käitub omakasupüüdmatult ja heatahtlikult ning loob tugeva perekonna. Kui tšakra töö on häiritud, ei saa inimene ei peret luua ega lapsi saada, rasedused katkevad, sünnivad surnud või tõsiste kõrvalekalletega lapsed. Tihti on inimene truudusetu, tal on vastikustunne või liigne huvi seksi vastu, urogenitaalse süsteemi haigused.
Kui keskus on aga balansist väljas, võib inimene olla jäik, karta muutusi, keelata endale lõbustusi ja kannatada seksuaaltungi vähesuse all.
Tõrkele viitavad kehalised probleemid on suguhaigused, menstruatsioonihäired, alaseljavalud, eesnäärmehaigused, impotents, lümfi-, vere-ja nahahaigused.

  Juurtšakra: värv-punane; asub sabaluu eespinnal: turvalisus
Energeetiline seos füüsilise kehaga: selgroog, pärasool, labajalad ja immuunsüsteem.
Tõrkele viitavad hingelised probleemid on nõrk seksuaalenergia, raskused ennast aktsepteerida, jõuetus, hirmud, usalduse puudus.
Hästi arenenud ja õigesti töötav juurtšakra annab inimesele toonuse, kindlameelsuse, teovõime, julguse ja hea materiaalse seisundi. Häired selle tšakra töös viivad igasuguste hirmudeni, foobiateni, nõrkuseni, ahnuseni, vihani ja eksituseni.
Kui tšakra on tasakaalust väljas, võib inimene kaotada sihi, organiseerimisvõime, tunda hirmu, viha ja muretseda raha pärast. 

Kristallvalgusteraapiast loe lähemalt Tallinn Viimsi SPA kodulehelt!