…või on’s neil kolmel Neitsi päikesemärgi all Eestis ilma sündinutel juba tähtede seisu järgi kirjas eriti õnnelik saatusekaart – ettemääratus üle suure maailma tuntuseni jõuda? Kroonika võttis uurida, mõistagi meie astroloogia esileedi Edda Pauksoni heal nõul ja jõul.

Maailma muusikas elusolevaist klassikuist juba aastaid enim esitatud ja mängitud Arvo Pärt saab 11. septembril 83. Kolm päeva hiljem, 14. septembril, saab 40 supermodell Carmen Kass – keda maailm teab supermodellide plejaadi Linda Evangelista, Naomi Campbelli, Christy Turlingtoni jt kuldajastust, mis nüüdseks asendunud modellegi kiirtarbiva ajastu virvarriga. 18. septembril saab 30 meie tähtselgeltnägija Marilyn Kerro, kes suure Venemaa selgeltnägijate tuleproovi saadetest tõusis – üle kogu endise NSV Liidu planeedikuuendiku tuntud eestlase võrdkujuks. Nagu seda varem on suutnud vaid Georg Ots, Jaak Joala, Anne Veski ja Urmas Ott. Ikka päris ammu enne teda.

Neitsi päikesemärgis sündinud teadagi olla täpsed, töökad, korralikud, tublid, kaine mõistusega… Samas maamärgist tulenevalt maadligi, liiga ettevaatlikud, et suurelt riskida ja tippu välja lennata. Või tõestab kolmainsus Pärt-Kass-Kerro vastupidist – et kaine mõistus ja töökus maksavad kokkuvõttes rohkem kui tuline ettevõtlikkus…?

Printinud kolme sünnikaardid välja, resümeerib Edda Paukson esimesest pilgust: „Täiesti erinevad kaardid, ma ütleks… No täiesti erinevad! Ei midagi ühtemoodi, absoluutselt! Peale selle, et kõik kolm on muidugi oma päikesemärgilt sündinud Neitsid!"