Teleprodutsent Kaupo Karelsoni (46) Tabasalu kodu elutoa seinal olev beeži värvi riiul tõmbab tähelepanu kohe, kui sisse astud, sest sellel säravad Kroonika kuldsed kroonimisõunad. Kaupo kodus on Kroonika korraldatud rahvahääletusel parima saate eest võidetud auhindu neli – telehittide "Su nägu kõlab tuttavalt" ja "Väikesed hiiglased" eest. Ta on kroonimisõunu võitnud rohkemgi, ent need on kolleegidele seltsiks kontoris.

ESIMENE KROONIMISÕUN KROONIKALT 2013. aastal. Teleprodutsent Kaupo Karelsoni võib pidada meelelahutussaadete kuningaks, tema "Su nägu kõlab tuttavalt" ja "Väikesed hiiglased" on võitnud tunnustust nii Kroonika korraldatud rahvahääletusel kui Eesti filmi- ja televisiooniauhindade jagamisel. Kaupoga koos rõõmustab tema elukaaslane Monika Vichmann.
TÄHTSATE ASJADE RIIUL Kaupo Karelsoni kodus.

"Esteetiliselt kaunid asjad hoian oma silma all. Sellel riiulil on koos kõik olulised: kunstnik Navitrolla esimene skulptuur, sõprade kingitud Tartu linna maamärk – suudlevad tudengid – ja keraamiline töö minu ema kunstigaleriist," tutvustab Kaupo. Tartu suudlevad tudengid seetõttu, et Kaupo ja tema elukaaslane Monika Vichmann on mõlemad Tartus sündinud.

Oma tuba, oma luba

Üheksa Kroonika kroonimisõuna võitnud telesaatejuht Kristjan Jõekalda (48) ei ole tellinud ega ehitanud eraldi kappi auhindade jaoks. Tema pere Püünsis asuva eramu teisel korrusel on tuba, mida võib nimetada Kristjani pühakojaks. Seal on oma koha leidnud kõik ainult temale kingitud asjad: raamatud, plaadid ja auhinnad ning üle kolmesaja autogrammiga pildi ja joonistuse, mille autoriteks Eesti jaoks olulised inimesed. Nende keskele on telemees pannud riiuli, mida kroonivad kroonimisõunad.

TELETÄHT oma "nunnudega".
"ÜSNA TÄIS, aga mahuks veel," arvab teletäht Kristjan Jõekalda.

"Kroonimisõunad teevad mu toa täiuslikuks – neid vaadates näed, et kolmesaja autogrammi keskel ei ole ma ise kaugeltki kehvem, vaid kuulun nende hulka," ütleb Kristjan.

Telemehe tuba pole alati välja näinud nagu mõne Holly­woodi staari oma. "Mäletan hästi teleajakirja Nädal korraldatud pidu 2005. aastal, kui mind esmakordselt ühe lemmikuna kutsuti lavale võtma vastu diplomit. Esimene sai pidada kõne ja esimeseks oli pikki aastaid Vahur Kersna. Ta vist võitis seitse aastat järjest Eesti rahva lemmiksaatejuhi tiitli," räägib Kristjan. Ta kleepis tookord saadud diplomi seinale.

"Kroonimisõunad teevad mu toa täiuslikuks." Kristjan Jõekalda

Kui Kersna ekraanilt mõneks aastaks eemale jäi, tõusis esile Jõekalda. 2013. aastal võitis ta esmakordselt parima meessaatejuhi tiitli.

Kristjan meenutab: "Ükskord, kui Vahur tuli minu saatesse, küsisin, kas ta mäletab, et olen tema järel aina teise koha saanud ja alles 2013. aastal sain esmakordselt esimeseks. Vahur vastas: "Loodus tühja kohta ei salli!", ja see oli mulle tema suust sama oluline tunnustus kui rahva armastus. Ei ole võimalik aimata, mida täpsemalt rahvas saatejuhis armastab ja oluliseks peab. Niisamuti nagu Vahur mulle, nii ütlen mina noortele tõusvatele tähtedele, kes astuvad mu kandadel: igaühe jaoks on oma aeg ja hea, kui seda ilusa asjana saab riiulile panna."