“Tegemist oli puruks muljutud küüslauguga paela otsas,” selgitab Kersna. “Tervenesin hiljuti noroviirusest. Minu immuunsus on tagasihoidlik ja tegelikult peaksin rahvarikastest kohtadest üldse hoiduma. Aga sellest peost ei raatsinud loobuda!”

Hiljuti väitis maailma terviseorganisatsioon WHO, et sotsiaalmeedias levivatel juttudel, nagu aitaks küüslaugu, C-vitamiini või seesamiõli ohter tarbimine koroonaviirust vältida, ei ole teaduslikku alust.

“Jah, seda öeldi küll küüslaugu söömise kohta. Kuid teame, et küüslauku purustades muutuvad allitsiinid bioloogiliselt aktiivseks ja tapavad 20 sentimeetri raadiuses kõik batsillid,” räägib Kersna. “AKs nägime lugu, kuidas sadade tonnide kaupa küüslauku veeti Hiinas kriisipiirkonda. Ja nüüd on viirus hakanud neil taanduma. Miks? Ja millist rolli mängis selles küüslauk?”

Kas küüslauguodöör ei teinud telehundil kolleegidega suhtlemist keeruliseks? “Kui vanasti öeldi, et ilu nõuab ohvreid, siis mina võin öelda, et elus püsimine samuti,” muigab Kersna. “Kuigi saatus saab sind kätte anyway, ei maksa kurja niisama ka välja kutsuda. Juba vanarahvas teadis: kui hoiad end ise, hoiab sind ka jumal!”