“Mul on täiskasvanud lapsed, kes võivad mind sõidutada, on jalgrattad ja hobused – nii et alati on igal asjal olemas lahendus,” seletab Kati. “Iga fopaa on selleks, et katsetada võimet alanduda, võimet lahendusi leida. Kuivõrd kolisime perega Kuusiku talust ümber Alt­veskile, olen ma ka oluliselt lähemal Raplale.”

Kati Saara Vatmann tabati 12. märtsil roolist, kui ta juhtis Väljataguse külas oma Volkswagen Passat Varianti 2,68promillises joobes. Prokurör soovis Vatmanni karistada vangistusega 1 aasta ja 2 kuud. Kuna ka aastatel 2011 ja 2017 joobes juhtimisega vahele jäänud Kati läks kokkuleppele, asendati see karistus 420 tunni üldkasuliku tööga aasta jooksul. Vatmann peab läbi tegema ka kriminaalhooldaja poolt määratud liiklusohutuse programmi, lisaks on tal keelatud üldkasuliku töö tegemise ajal tarvitada alkoholi…

Politsei- ja Piirivalveameti pressiesindaja Tuuli Härsoni sõnul on nii jalgratta kui ka hobuse ja vankri joobes juhtimine teel karistatav – küll on karistused leebemad kui tabamise korral promillidega mootorsõiduki roolist.