Suure osa möödunud aastast Türisalu pangal autosuvilas elanud Neeme Lall (53) lendas detsembri alguses Hispaaniasse. Kunstnik oli ilma jäänud Tallinna vanalinnas asunud ateljeest, tal oli kaelas hulk maksmata liiklustrahve…Neeme kutsus Hispaaniasse talveks oma kodu hoidma rõivatöösturite perekond Grand. Seal aga oli elul vaese kunstniku jaoks varuks üllatus – ta kohtus võluva daami Seija Von Schihveriga (53).

Millest te elate?

Seija on iseseisev naine, kes saab endale lubada rantjee-elu. Tal pole laenusid, tema kaunis kodu siin on väljaostetud. Loomulikult jaksab üks jõukas naine ära toita ka oma maalikunstnikust müstiku. Elu seadus on saanud tõeks – siin ilmas valib partneri naine, mitte mees. Mina olin ja olen õnnelik, et Seija väljavalituks osutusin. Ja ega ma väga sitt mees ka ole.

Milline elamine teil on?

Piirkonnas, kus pesitseme, elab stabiilne Vana-Euroopa keskklass segatuna rõõmsate hispaanlastega. Ümberringi, mööda imelist Baleaari mere rannikut laiub kui üks suur lõputu nukulinn – majad on armsad, õdusad, kuid siiski mitte ülearu ülbed. Need on enamikus läbi kahe või kolme korruse, väikeste terrassidega, üksteisele väga ligidal. Poes pole mitte ükski asi Eestiga võrreldes kallim, kuid väga paljud asjad on odavamad.

Pikemalt loe juba täispikast Kroonika artiklist!