“Kui ma olen kodus tööta kas või üks päev, siis tunnen, et jään haigeks," ütleb Janika Mölder (49) alustuseks, kui küsin, miks ta seekord Eestisse sõitis. "Merepiiga võistlusele," lisab Janika nagu muuseas, jättes mainimata, et ta endanimelise võimlemisklubi rühm Tantsuline Eliit kuulutati kaks nädalat tagasi võistluse GymnaFest üldvõitjaks. Muidugi oli Janika ka see, kes paar aastat tagasi Merepiiga võistluse 27 aasta järel taaselustas.

Olen kindel, et Janika Mölder on olnud ilu- ja eduideaaliks tuhandetele noortele võimlejatele. Alates ta enda tütrest Carmelist, kes hakkas trennis käima kaheaastaselt, ja lõpetades nende mudilastega, kes teevad Janika käe all oma esimesi võimlejasamme Torontos täna. Või peaks ütlema hüppeid? Janikal endal oli suure hüppe tegemise võimalus siis, kui tal oli välja võimeldud nii MM kuld- kui hõbemedal...

"Evelyn Koop, legendaarne iluvõimlemise ema Kanadas, kutsus mind Toron­tosse 1988. aastal, kui NSVL koondisesse kuulusin. Tookord ma isegi ei arutanud seda ettepanekut. Ma polnud jõudnud veel ülikooligi astuda… Aga kuus aastat tagasi, kui tundsin, et olen treenimisest väsinud, lendasingi Torontosse."

Milline on Janika elu Kanadas täna, saad lugeda värskest Kroonikast või siinsamas...