Eda-Liis Kann (38) külastas hiljuti koos oma arhitektist elukaaslase Haldo Oravasega (57) Seišelle – Seišellide Eestis resideeruva konsuli Leo Horvic`i kutsel. Nendega tegid sõidu kaasa ka Horvic`i sõber, endine teletäht ja praegune veiniärimees Kalev Vapper (64) ja operaator Raivo Teeäär (42).

Eksootilised Seišellid, ametlikult Seišelli Vabariik, on saareriik India ookeanis Madagaskarist põhja ja kirde pool. Riik hõlmab umbes sadaviiteteist saart, millest kolmkümmend kolm on asustatud. Suurim saar on Mahé saar, kus elab enamus Seišellide rahvastikust. Mahé on umbes sama suur kui Muhu saar. Rahvaarv jääb Seišellidel alla saja tuhande, mis tähendab arvuliselt umbes sama palju inimesi, kui elab Tartu linnas.

“See on kõige väiksem Aafrika riik üldse,” räägib Haldo. “Kui ütled Seišellid, kangastub silme ees riik, mis oleks justkui valgete rikkurite maa. Tegelikult on tegemist täiesti tavalise Aafrika riigiga, kus elavad kreoolid – põliselanike ja eurooplastest kolonisaatorite järeltulijad. Seišellid oli ju kunagi Inglise koloniaalmaa. Minu jaoks oli tore tõdemus see, et Seišellid ei ole ka turistilõks – see kuvand meie jaoks murdus, sest kohalikud inimesed on turismist rikkumata.”