"Puuk polnud end väga sissegi imenud," meenutab Kerli. "Eemaldasin ta ja koht jäi sügelema nagu sääsehammustus, borrelioosile omast sõõri sinna ümber ei tekkinud."

Kuu hiljem tundis Kerli aga meeletut väsimust ja loidust, tegutsemistahe ja energia hääbus. "Arvasin, et pärast koroonaaegset kodus istumist oli tööl käimine lihtsalt harjumatu, aga kui ma enam oma korterisse 3. korrusele ei jaksanud minna, lõi häirekella helisema."

Kerlit vaevasid öösiti ka lihase- ja luuvalud. Ta pöördus hakatuseks "dr Google'i" poole, borrelioosi kinnitas ka juba hilisem vereproov perearsti vastuvõtul.

Antibiootikumikuur on Kerli sõnul olemise paremaks teinud, kuid heast tundest on see kaugel: "Kuna töötan häälega, tunnen, kuidas päeva lõpuks on ka hääl väsinud ja mitte minule omane. Otseselt tööl käimist pole see seganud, sest borrelioosile omaseid tasakaaluhäireid pole olnud. Hommikuks olen end taas kogunud, kõige hullem on aga väsimus lõunal ja õhtul."

Kerli soovib oma juhtumiga olla hoiatuseks, sest kui ei tekigi puugihammustuse ümber borrelioosile omast punast sõõri, tasub siiski kohe arsti poole pöörduda. Raadiohääl ise kavatseb põhjalikult taastuda peatsel puhkusel maakodus.