Kristo Elias (35) ei käi viiruseperioodil poes ega kohtu inimestega. Ta sumpab metsas ja soos, et filmida loodust, kus kõik praegu viibida ei saa. Ligi kümme aastat loodussaadet "Osoon" teinud Kristo soovitab maailma suurimas kriisis vaadata üle oma elustiil ning hoida tasakaalu ja meelerahu.

Greta Thunbergi unistused täitusid – lennukid ei lenda ja tehased seisa­vad, koroonaviiruse tõkestamiseks peatati maailm. Oled ligi kümme aastat "Osooni" vedades rääkinud maailma muutumisest. Kas oled tundnud end sõnumitoojana?

Kliimaaktivist Greta Thunbergi tegevus toetub teadlastele, keda ei ole aastaid kuulatud. Ta tõmbab tähelepanu sellele, mis vajab sekkumisi, lahendusi ja kokkuleppeid. Kui "Osooni" tegemisega alustasin, oli see nišisaade. Praegu on ta Eesti üks populaarseim saade, mis näitab, kui olulised on vaatajale loodus ja keskkond. "Osoonis" ei tehta poliitikat ega meelelahutust. Selles on spetsialistid, teadmised, faktid ja teadlaste vaatlused. Kui maailm eriolukorrast väljub, on senine maailma toimimise mudel muutunud ja keskkonnal on selles oma roll.