Tänavu jaanuaris, enne Eesti Muusikaauhindade galal ülesastumist nägid Helen Randmets (32), Merlyn Uusküla (34) ja Janne Saar (31) üksteist üle kuue aasta. Ehe taaskohtumine leidis aset uudistesaate „Reporter“ produtsendi Ivar Vigla diivanil, kes naistelt intervjuu võttis. Vahepealsetel aastatel on vaid Helen ja Merlyn omavahel põgusalt suhelnud. Aastaid Ameerikas elanud Janne on Eesti elust eemal olnud ega ole oma vanade bändikaaslastega eriti kontaktis olnud. Täna, kaksteist aastat pärast lahkuminekut on nad koos, et tähistada juunis nelja kontserdiga Nexuse 15. sünnipäeva ja matta sellega erimeelsused, mis bändi lahkuminekuni viisid. Nad on suureks kasvanud.

Võib öelda, et Nexus läks omal ajal katki ja teie kõndisite igaüks oma teed. Kuidas on tagasi kokku kasvamine läinud?

Merlyn: Minu meelest oleme kõik paremaks ja küpsemaks muutunud. Sahmerdamist on palju vähem ja asi on konkreetsem. Mõtleme rohkem läbi kõike ja üldse on flow väga mõnus praegu.

Janne: Väga midagi muutunud ei ole. Inimeste loomus on jäänud samaks.

Helen: Mul on mällu talletunud, kuidas bändikaaslased asjadele võivad reageerida. Vahepeal pole üksteist näinud, aga see tuleb meelde. Janne ütles jaanuaris, et mina olen intensiivsemaks muutunud. See tuli vist sellest, et pidin jaanuaris kolme vaba tunni sisse mahutama proovid ja lapse rinnaga toitmised. Muusikaauhindadel oli meil näiteks hommikust õhtuni proov. Käisin selle aja sees rinnaga toitmas ja hiljem sõitsid mu vanemad lapsega Saku Suurhalli ette, et saaksin kiirelt rinda anda. Seda kõike poolteise minuti nimel, mis me tol õhtul laval olime.