Marje Hansarile (58) on tänavune suurüritus tähenduslikum kui varasemad – Õllesummer tähistab oma 25. sünnipäeva! Kuigi festivali korraldamisega on seotud suur meeskond, kannab oma õlul suurimat riski juba aastaid ennekõike Marje. Üritust rahastab sisuliselt ainuisikuliselt talle kuuluv ettevõte Meediaekspress, ja see, kui palju festival publikut ligi tõmbab, lõpeb see kasumi või kahjumiga, selgub alles siis, kui kõik numbrid on kokku löödud.

Õllesummer on suurüritus kümnete artistidega, paljudele neist tuleb esinemiste eest juba ette ära maksta. Piletite eelmüük kulusid ilmselt ei kata ja jooksvalt on ilm vabaõhuürituse korraldaja suurim sõber või vaenlane. Oskad sa kuidagi sõnadesse panna, kirjeldada seda korraldamisega seotud närvipinget?

Kirjeldada seda pinget on muidugi keeruline… Kõige rohkem muretsen ma välisartistide pärast – et nad õigel ajal lavale astuksid. Pinge hakkab sel aastal mul ilmselt alles siis langema, kui festivali peaesineja Pet Shop Boys laval lõpetab.

Pingelisi hetki on olnud muidugi mitmeid. Kui meil esines esimest korda Hurts, olid Poola kohal meeletud tormid ja esinemispäevale eelnenud õhtune lend Frankfurdist Tallinnasse jäi ära. Järgmisel hommikul saabus Frankfurdist Hurts`i meeskond ja järgmise lennuga pidid tulema solistid ja mänedžer, kellega olin sõnumite teel pidevalt ühenduses. Ühel hetkel ta siis kirjutas, et nad istuvad küll lennukis, aga on juba kaks tundi oodanud lennu algust! Lõpuks mänedžer kirjutas, et lennuk hakkas ruleerima, aga ei ole veel kindel, kas ka õhku tõuseb. Samas, meil olid juba festivaliväravad lahti ja Hurts`i fännid tormlesid lava ees, aga solistid ja nende mänedžer ei olnud Frankfurdist õhkugi tõusnud… Lõpuks nad siiski maandusid Tallinnas ja me olime neil lennujaamas vastas. (Muigab.) Teel sinna helistas mulle ühe päevalehe ajakirjanik, kes tahtis mingit skandaalimaigulist lugu lehte kokku keerutada – ma ütlesin talle sulaselges eesti keeles, et „mul on täiesti pohui, kas te helistate mulle või mitte“, ja panin toru ära. Mulle oli kõige olulisem saada artistid lennujaamast kätte! Seal selgus, et Hurts`i pagasist ei olnud lõhnagi. Sõitsime siis lauljatega H & Mi ja ostsime neile kiiresti ülikonnad ja muu vajaliku selga. See kõik toimus paari tunniga.