Hoolimata sellest, et on pime, vihmane ja Reet Linna (75) jaoks isegi veidi nukker neljapäeva hommik, on ta teinud keskpäevaks ära oma kohustusliku kõnnitiiru. Me ei kohtu Reedaga silmast silma, intervjuu sünnib telefonitsi. Turvaliselt distantsilt on ta "Prillitoosi" saatejuhina salvestanud ka oma hooaja viimaseid telelõike.

"Kui mõtlen selle peale, et minu põlvkond ja veel vanemad inimesed on tulnud oma elus läbi solgitorude, neid on saadetud Siberisse, nad on tulnud sealt tagasi ja nõukaajast välja, riik on lauldud vabaks – ja nüüd selline pauk!" ütleb Reet ühe hingetõmbega. "Koroonaviirusega ei osanud keegi arvestada. Oleme sõbrannadega arutanud, et ei mäleta me ka näiteks seda Hongkongi grippi, mis vallandus 1960. aastate lõpus, ega pea kahekümne aasta tagust linnugrippi. Kas olime siis nii noored või? Järelikult need ikkagi ei puudutanud meid nii palju. Aga praeguses olukorras… ongi suluseis."

Üks Eesti staažikam ja energilisem teletäht pole kaotanud oma elurõõmsat hoiakut, kuid tunnistab, et on siiski rohkem mures kui eales varem – just oma laste ja lastelaste käekäigu pärast.