DRAAMA JUUKSURISALONGIS

Neid kaht pilti näitab Karmeli ema külalistele tavaliselt alati korraga ja räägib juurde saamisloo. Karmel: "Ühel pildil olen ligi kolmene ja teisel neljane. Kolmeselt käisin elus esimest korda juuksuri juures, aasta oli siis 1974. Juuksur sättis mind istuma ja enne kui keegi midagi aru sai, haaras juukselõikamise masina ja tõmbas kõrvade juurest juuksed lühikeseks nagu poistel. Ta nimelt arvas millegipärast, et olen poiss, mille peale mu ema oli maruvihane." Tollest päevast hakkas Karmel juukseid kasvatama. Kulus aasta, enne kui tehti uus foto, kus ta on heleda kleidi ja sätitud lokkidega. See 1975.­ aastal tehtud foto valmistas Karmeli emale rõõmu – tütar nagu väike ingel!

JUUKSUR PIDAS KARMELIT POISIKS ja lõikas ta juuksed lühikeseks. Aasta oli siis 1974.

KÕIGE ÕPETLIKUM AEG

Karmel tegeles võistlustantsuga tervelt 11 aastat ja jõudis kõrgeimasse ehk rahvusvahelisse klassi. Seda nimetab ta kõige õpetlikumaks ajaks oma elus. Foto juurde, mis tehtud aastal 1984, räägib Karmel järgmist: "Sain tollase Nõukogude Liidu eest võisteldes palju reisida. See omakorda sundis erinevates olukordades koos tantsupartner Arturiga hakkama saama, sest vanemaid polnud meil tihti kaasas ja treenerit ka mitte. Lahendasime oma muresid nii, nagu oskasime – kuivatasime fööniga sokke, kui radiaator ei töötanud, või liimisime öösel kleidile tagasi litreid, mis olid ära tulnud."

Karmel meenutab, et Gruusias päästis Artur ta naiseks võtmisest. Artur olla öelnud, et on Karmeli vend ega võta tema eest vastu lambakarju ja vaipu, sest pole sellise vahetuskaubaga nõus. "Talle lubati selle peale peksa anda, mida õnneks ei juhtunud. Harjutasime üksteisega arvestamist, kaklemata läbisaamist, nupukat olukordade lahendamist ja väsimusega toimetulemist moto "reisimees ei virise!" all."

AJAGA TULI ­KAASAS KÄIA

Foto gümnaasiumi algusest, kui Karmel tegi endale keemilised lokid ja tõmbas selga kivipesu-teksarõivad. Aasta oli 1987 ja oma imago oli mõistagi vaja välja kujundada!

PÄRLID PEAS

Muusikakeskkoolis, kus Karmel (fotol paremal) õppis pianistiks, oli isikupära au sees. Seal ei vaadatud imelikult, kui keegi koroonanupud kampsunile kinnitas, juuksed veidralt soengusse kammis või lõpuaktuseks pärlid pähe õmbles. Foto on tehtud aastal 1986.

ALATI NAERATUS NÄOL

Karmel Killandi aastal 2018 – lokid blondides juustes tantsimas ja kirevad riided on tema kaubamärk.