Roald Johannson (39) ütleb, et noorena meeldis talle ringi kolada ja sattuda olukordadesse, kus hakkas juhtuma. Seepärast ehk sobibki talle kõige paremini inimestega suhtlemine väljaspool stuudiot.

Mõne aasta eest su kodutrepil seistes vaatasin sinu lapsepõlvepilte, mis seinal ripuvad. Vallalise mehena ütlesid toona, et varsti on siin ka su naise ja lapse pildid. Täpselt nii ongi läinud – su ellu tuli naine ja sündis laps. Kas oled jõudnud nende pildid üles riputada?


Mu elu on tõesti muutunud, ja piltidega ma tegelen, et need õiges formaadis oleks ja üles saaks pandud. Aga jah, kui sa ikka universumi oma sõnumeid saadad ja midagi soovid, siis see ka tuleb, nii nagu mulle tuli õige naine ja perekond. Mul on nii hea meel, et Karin mu ellu tuli. Ma armastan teda ja meil on üheksakuune tütar.

Suvel 2016, kui sa olid ETVst lahkunud ja teinud Kanal 2s mõned saated, küsisin, kas oled jõudnud kahetseda ETVst lahkumist. Sa vastasid, et vara on midagi arvata. Täna ei peagi enam küsima – oled kaks aastat järjest oma saatega võitnud erinevaid tiitleid. ETVst lahkumine oli õige otsus?


Tiitlid ei ole olnud mulle elus eesmärk. Kui oled sisimas ära tundnud, et oled ajakirjanik ja töötad sellel alal televisioonis, teed nagunii oma tööd intuitsiooniga ja nii teed ka oma sisemisi otsuseid sisetunde järgi. Minu isiksusel on emotsionaalsem pool tugevam kui ratsionaalne – umbes 60:40, aga kui otsused puudutavad elu ja nende tulemus on pöördumatu, siis on need tehtud kainelt kaalutledes.


Üleöö ma ETVst ei lahkunud. Lahkumise mõte vasardas mul peas ikka paar aastat, aga sellele vaatamata tegin oma tööd „Pealtnägijas“ südamega edasi. Samas küsisin endalt üha sagedamini, kas tahan seda veel viis aastat teha, ja leidsin, et ei.