Sarah Brightman (59) on olnud abielus oma kunagise mänedžeri Andrew Graham-Stewartiga ja muusikalihelilooja Andrew Lloyd Webberiga. Brightmani ja Webberi kuus aastat kestnud abielu on muusikaajaloo üks meeldejäävamaid.

1986. aastal esietendus Broadwayl Webberi kirjutatud muusikal "Ooperifantoom", mille ühes peaosas laulis Sarah. Pideva meediatähelepanu all elanud paari abielu purunes neli aastat hiljem, sest Andrew leidis endale uue kaaslase.

ILUS JA ANDEKAS Sarah Brightman.

Täna ütleb Sarah, et on endisele abikaasale täielikult andestanud: "Lahutus toimus nii kaua aega tagasi. Praegusega võrreldes olin ma neil aastatel alles laps. Nüüd oleme mõlemad oma eludega edasi liikunud ja minevikul minna lasknud."

Sarah ja Andrew on läbi aastakümnete kontakti hoidnud. "Me hoiame teineteist oma eludes toimuvaga kursis," sõnab Sarah.

Kümne aasta eest võitles Andrew vähiga. Ka siis oli Sarah endisele abikaasale toeks, kuid ta rõhutab, et Andrew’ elus on võtmeroll siiski tema uuel naisel ja lastel. Tänaseks on helilooja raskest haigusest võitu saanud.

Ei taha uuesti abielluda

Viimased neli aastat on lauljanna olnud suhtes USA ärimehega, kelle nime soovib saladuses hoida. "Ma olen väga õnnelik, et ta minu elus on."

Paar kohtus ühiste sõprade koosviibimisel. Sarah ütleb, et tundis juba peale põgusat suhtlemist, et miski ühendab neid. "Muuseas, sel hetkel ta ei teadnud, kes ma olen," räägib Sarah. "Tegelikult ühendavad meid väga paljud asjad. Oleme mõlemad olnud kaks korda abielus, kummalgi pole lapsi ja me mõlemad armastame tohutult enda tööd."

KALLIMAT RAHVA ETTE EI TOO Sarah on otsustanud enda ärimehest kaaslase avalikkuse eest peidus hoida. Ta on piirdunud vaid nendevaheliste suhete kirjeldamisega

Sageli kontserdireisidel viibiv Sarah püüab leida aega kallimaga koos olemiseks nii palju kui võimalik – kord võimaldab elu seda rohkem, kord vähem. "Meil on tervislik suhe ja see on kõige olulisem."

Sarah lisab, et abiellumise plaane pole ta enam pidanud: "Vanemaks saades võtan neid asju juba teisiti. Pühendunud olen niikuinii. Abielu ei ole enam selleks tarvis."

Ka laste saamine pole enam Sarah’l mõttes. Aastate eest, kui lauljanna oli suhtes Saksa muusikaprodutsendi Frank Petersoniga, tegi ta läbi kunstliku viljastamise – paraku tulutult. Sarah ütleb, et oli sel perioodil laste saamiseks valmis. "Õnneks leppisin saatusega. Mõtlesin, et minu võimuses pole rohkemat midagi teha, seega liikusin edasi."

Sarah’t rõõmustavad tema viie noorema õe ja venna lapsed. "Minu elus siiski on palju lapsi."

Hindab kõrgelt Arvo Pärdi loomingut

Lapsena tantsimisega tegelenud Sarah’ karjäär sai hoo sisse 16aastaselt, kui ta pääses Briti televisioonis tihti esinenud tantsutruppi Pan’s People. Tänaseks on Sarah klassika- ja popmuusika lauljana müünud kümneid miljoneid plaate, astunud üles tuhandetel lavadel ja ka olümpiamängude suurtseremooniatel. Karjääri jooksul on Sarah kogunud üle 180 erineva kuld- ja plaatinaauhinna enam kui 40 riigis ja seisnud ainsa artistina maailmas Billboardi edetabeli tipus nii klassikalise kui ka tantsumuusika arvestuses.

ILU JA NOORUSE SALADUS 59aastane Sarah on välimuse eest tänulik oma vanematele. "Mu ema on 80aastane ja näeb endiselt väga hea välja."

Sarah ise aga peab enda karjääri suurimaks saavutuseks iseendaks jäämist: "Ma olen suutnud jääda normaalseks ja tavapäraseks. Sellise karjääri puhul on lihtne kalduda halvale teele. Mina olen õnnelik, et ma pole ealeski võtnud narkootikume, ega teinud midagi muud rumalat."

Eestis esineb Sarah juba mitmendat korda. Ta ütleb, et tema jaoks on üllatus, et siin on tema hiti "Time to Say Goodbye" kõrval populaarne ka lugu "Amigos Para Siempre". "See on niivõrd huvitav, kuidas eri kontinentidel hakkavad erinevad lood levima."

Sarah ütleb, et soovib kiita Eesti publikut. "Eesti publik jätab minusse väga positiivse tunde. Lahkun sealt alati hea energiaga."

Eesti heliloojatest on Sarah hästi tuttav Arvo Pärdi loominguga – diiva nimetab teda üheks enda lemmikheliloojaks.

ROHELINE MÕTTEVIIS Hingedepäeval, 2. novembril Saku Suurhallis esineva Sarahi soovide nimekiri koosneb 262 punktist. Seal on on alla joonitud, et ta ei soovi kasutada plastiknõusid ega teisi keskkonda ebamõistlikult kahjustavaid tarbeesemeid. "Seni olen alati lavataguste tingimustega rahule jäänud," ütleb Sarah.

Brexiti poolt

Ühendkuningriigist pärit Sarah arvab, et Euroopa Liitu kuulumine ei pruugi olla sobiv iga riigi jaoks: "Selleks, et seda mõista, on tarvis lahata riigi psühholoogiat. Kui minna tagasi sajanditetagusesse aega, Elizabeth I või Henry XII ajastusse, meenub, kuivõrd suur ja võimas see riik on olnud. Sellest kontekstist vaadatuna ma ei ole kindel, et Suurbritannia võiks olla osa Euroopa Liidust. Teisest küljest sinna kuulumine võib olla praktiline, aga inimesed on oma sõna juba öelnud." Ühendkuningriik valmistub Euroopa Liidust lahkuma tänavu 31. oktoobril.