Sepo Seeman (46) on abikaasa Eneliga (48) üles kasvatanud kolm poega, kellest noorim saab peagi 18 ja lendab oma vanemate vendade kannul samuti Seema-nide pesast, Pärnu eramust välja. Sepo on oma näitleja ja meelelahutaja ameti kõrval käivitanud oma teatri, Pärnu Suveteatri, ja rahuldanud oma tehnikahuvi nii tsiklil säärt väristades kui ka vana kiirabiautot ja päästepaati uuesti sõidukorda kõbides.
Eelseisval huumorifestivalil „Luige nokk“ astub Sepo lavale monoetenduses „Mees ja mootorratta õpik“. See põhineb tsiklimeeste ringkondades legendaarsele „Mootorratta juhi õpikul“, mille kirjutas 70 aastat tagasi lendur Arseni Palu. Ühe-mehe-etenduse peategelane on keskea-kriisis mees, kellel on elukogemust, ka teatud taaka, ja nüüd teeb ta oma elus omamoodi auditi – kuhu ta on välja jõudnud, kui palju tal on veel teha jäänud ja… kuidas üldse edasi?
Kuidas tajub Sepo ise oma elus keskeakriisi, kuidas on see muutnud tema vaateid elule, suhet naise, poegade ja lähedastega? Klaar on see, et tennist Sepo enam ei mängi – puus on läbi…