Siiri Sisask (49) on oma Sulu talus Raplamaal elanud viisteist aastat. Selle aja jooksul on ta koos poeg Josti (28) ja tolle tüdruksõbraga renoveerinud elumaja ja jõudumööda ka kõrvalhooneid – praegu aitab abiline tal talukompleksi endist viljakuivatit saaliks ümber ehitada. Seal saaks Siiri nägemuses kuni kol-mekümnele inimesele kontserte korraldada – nii enda kui teiste omi.


Siiri vaatab õue peal hindavalt ringi ja õhkab, naeratus näol: „Kui ma oleksin ette teadnud, mis mind siin ees ootab – seinte lahtikakkumisi, millest ei tea oodata, kui palju on vaja seda välja vahetada, pesemisi, traatharja ja relakaga nühkimisi, tolmu sees olemist… Ma arvan, et ma oleksin ehk kolm minutit kauem mõelnud, kas see koht osta või mitte!“


Siiri sõnul on ta koos abilistega aastate vältel vahetanud välja kõik maja pehkinud aluspalgid ja aknaalused ning kindlustanud teistegi hoonete konstruktsioone, mis ilmastikuoludele ja ajale on alla vandunud.


„Midagi lahti võttes ei tea kunagi, mis sealt välja tuleb,“ seletab Siiri. Silmi kissitades viipab ta elumaja lõunapoolse otsaseina suunas.