TALV


TOM-OLAF URB ehk REKET
Paari aasta eest teineteise leidnud räppar Tom-Olaf Urb ehk Reket ja tema moekunstnikust kallim Roberta Einer polnud enam paar. „Saatuslikuks said lahkarvamused käitumises – mis on aktsepteeritav käitumine ja naise kohtlemine lähisuhtes,” ütles Roberta. Lahkuminekusse oli segatud isegi politsei, kes külastas räppari Kadrioru korterit. Tom-Olaf kommenteeris hiljem juhtunut nii: “Politsei on käinud üks kord. Austusest ja soovist lähemalt mitte rääkida mulle armsa ja olulise inimese probleemidest ei pea ma õigeks seda olukorda pikemalt avalikkuse eest avada.”
ROBERTA EINER

Heaks tavaks on, et eelmised presidendipaarid ja endiste riigipeade lesed on olnud vabariigi aastapäeva ballile kutsutud, kuid endist esileedit Evelin Ilvest pole seal viimasel kolmel aastal näha olnud. Uskumatu, aga tõsi – pärast seda, kui Evelin ja Toomas Hendrik Ilves andsid aprillis 2015 teada abielulahutusest, pole Evelini enam ballile kutsutud.

Avalikkuseni jõudis info, et endine ajakirjanik, poliitik, praegune eraettevõtja Hannes Rumm liigub oma abikaasa, tuntud tervishoiuametniku Maris Jesse asemel hoopis suhtekorraldaja Maris Hellranna seltsis. Rummi ja kunagise Haigekassa juhi Maris Jesse abielus valitsesid segased ajad. Hellrannaga sidus Rummi aga juba aastakümnete tagune tutvus või isegi armastus – mõlemad on pärit Rakverest ja õppinud Tartu Ülikoolis ajakirjandust.

Lisaks sellele, et ärimees Meelis Lao läks pankrotti, jäi ta ilma ka oma kauasest elukaaslasest, kelleks oli modell ja ratsutaja Sirly Tillmann. Naine väisas filmi “Klassikokkutulek 3” esilinastust hoopis teise mehega.

Lavastaja Neeme Kuninga tähelend Krasnojarski ooperi- ja balletiteatri pealavastajana lõigati läbi kui kääridega. Kiirus ja segadus, millega ta 5000 kilomeetri kauguselt Siberist Eestisse pidi naasma, ei võimaldanud võtta kaasa isegi isiklikke asju. Kuningas ei mõistnud isegi, miks tema lepingut ja viisat ei pikendatud: „Öösiti läheb uni ära ja ma ei taipa juhtunut. Kaastunnet ma ei nuru.“

Siret Kotkat (Kotka-Repinski) ja Edgar Savisaart peeti aastate eest armukesteks, kuid nüüd avaldas Siret, mis neid tegelikult sidus. „Savisaare abita võitleksin täna oma elu eest!“ lausus Siret. „Aga ma ei taha, ei pea sellest oma elu kõige raskemast ajast ja oma tervisest üksikasju lõpuni rääkima. Eestis pani arst mulle diagnoosi. Kui siis küsisin, kelle poole ma sellega edasi peaks pöörduma, vastas ta: "Meil Eestis on kõik arstid ühtviisi head." Kõik! Ja ma ei teadnud, mis edasi... Ei söandanud oma hirmuga emalegi muret valmistada, rääkisin vaid vennale ja Savisaarele. Tema helistas oma heale sõbrale Kofkinile, kel olid tuttavad arstid Hispaanias. Olen südamest tänulik Aleksander Kofkinile ja Edgar Savisaarele. Kui sealsed arstid poleks kohe jaole saanud ja haiguskollet eemaldanud, siis suure tõenäosusega võitleks ma tänagi veel oma elu eest... ja mul ei oleks minu kolm aastat hiljem sündinud poega.“

EVELIN ILVES

Avalikkuseni jõuab info skandaalsest armukolmnurgast, mis kütab kirgi aasta lõpuni. Toona veel Jõhvi vallavanema ametis olnud Martin Repinskil ja Jõhvi vallavolikogu aseesimehel Jekaterina Vassiljeval, kes on ka Narva-Jõesuu Bikiinimiss 2011, oli selleks ajaks juba väidetavalt kirglik romaan. Sahistati, et Martin kavatses pärast Riigikogu märtsivalimisi Siret Kotka-Repinskist lahutada.

Selgus, et 2,5 miljoni eurose eelarvega filmi "Tõde ja õigus" võtete tarvis Andrese ja Pearu talude ning Madise hurtsikute nullist üles ehitamisele ja muudele ehitistele kulus ligi 500 000 eurot – uhke kaasaegse villa ehitusraha! Stsenaristi ja lavastaja Tanel Toomi mängufilmi saatis publikumenu. Hiljuti valis Ameerika Filmiakadeemia „Tõe ja õiguse“ 91 riigi esitatud Oscari kandidaatide hulgast kümne filmi hulka, mis jätkavad kandideerimist Oscarile parima rahvusvahelise filmi kategoorias.

KEVAD


ELISA KOLK ja VAHUR VALGMAA
Ilmnes, et lahku olid läinud lauljatar Elisa Kolk ja muusikaprodutsent Vahur Valgmaa. Kolk oli ka juba uues suhtes Heti Tulve endise elukaaslase, ärimees Indrek Rahumaaga.

Suusaalade MMi võistluslinnas Seefeldis puhkes veredopinguskandaal, kuhu olid segatud ka Eestist treenerid Mati Alaver ja Andrus Veerpalu ning suusatajad Andreas Veerpalu, Karel Tammjärv, Algo Kärp ja kasahh Aleksei Poltoranin, kes treenis Veerpalu ja Alaveri näpunäidete järgi. Muu hulgas tõstatas see küsimuse, kas dopingumeestele, ennekõike Alaverile ja Veerpalule kuuluks nii palju kinnisvara, kui nende võimalikud patud oleksid ilmnenud varem ning rahavood maksumaksja ja sponsorite taskutest oleksid lakanud. Õige pea pärast Kroonika lugu kirjutas Alaver oma suvemaja teise isiku nimele…

INDREK RAHUMAA
ERIK ORGU

Tuntud toitumis- ja liikumisnõustaja Erik Orgu pööras tülli blogija Merilin "Paljas Porgand" Taimrega. Erik seadis Merilini teadmised paastumisest kahtluse alla: "Porgandist ja fasting`ust rääkides – ta ei ole toitumisnõustaja ega liikumisnõustaja, tal ei ole kogemusi – ma mõtlen laiapõhjalist kogemust – ja tal ei ole tegelikult teadmisi. Ta võiks oma blogis kirjutada vaid meigist. See, et ta oma asju propageerib – see on täiesti fine, aga siinkohal tahaksin anda sõnumi noortele, et siiski kuulake oma ala professionaale. Mis iganes alal tema professionaal on – liikumine ja toitumine ei ole tema teemad." Merilin nimetas Orgu toitumiskava näljakavaks: "Teaduslikud uuringud tõestavad väga täpselt, et tema soovitatud kaalulangetus ei ole püsiv, vastupidiselt metaboolselt pöördumatult kahjulik."

Merilin Taimre

Endine esileedi Evelin Ilves ja tema muusikust kallim Siim Rikker läksid lahku. Evelin ütles, et nad jätkavad Siimuga heade sõpradena. Juba suvel abiellus Siim Rikker Heily Haasmaga.

Kevadhooaja „Selgeltnägijate tuleproovi“ võitja Alisa Verde esines ootamatu avaldusega – tal ei ole lapsi ja ta ei taha neid kunagi. Enamgi veel – ta kavatsevat isegi lasta ennast lähitulevikus steriliseerida!

Tuntud ettevõtjat Indrek Rahumaad on tituleeritud Eesti majanduse imelapseks ja Äripäeva aasta ärimeheks, kuid tagasilöögid saadavad tedagi. Kohtutäitur Kristiina Feinman kuulutas enampakkumise välja keskkonnas varad.ee, kus müüdi kolme Rahumaale kuuluvat korterit majas Tallinnas Laial tänaval. Korterite alghinnaks oli 795 000 eurot. Viimasel hetkel leidis Rahumaa vajamineva summa ja säilitas korterid.

Leidis kinnitust, et Riigikogu liikmetest abielupaari Siret Kotka-Repinski ja Martin Repinski kaks aastat tagasi sõlmitud abielu on sisuliselt läbi. Martini uue armastatu Jekaterina Vassiljeva eksabikaasa Anton Vassiljev ütleb, et tema ja Jekaterina lahkumineku põhjuseks oli Jekaterina kõrvalsuhe Martiniga. „Mina seal majas enam ei ela. Kolisin välja, sest Martin kolis sisse,“ kinnitas Anton.

Jekaterina Vassiljeva

Miss Estonia 1997 Kristiina Heinmets-Aigro ja jõuka kinnisvaraärimehe Aivar Aigro pea 19 aastat kestnud kooselu, millest 15 aastat nad olid abielus, sai läbi. „Keerame mõlemad uue lehekülje, mida täitma hakkame eraldi, aga lapsevanematena jääme alatiseks seotuks,“ lausus Kristiina Heinmets-Aigro.

AIVAR AIGRO, KRISTIINA HEINMETS-AIGRO
Elina Nechayeva

Elina Nechayeva ja tema ettevõtjast armastatu David Pärnamets sättisid oma elud eraldi. Elina kolis Davidile kuuluvast majast ühes Tallinna rohepiirkonnas välja mai algul. David alustas seepeale "puhastusaktsiooni" – tellis majale remondi ja läks ise reisile.

Üle-eelmise aasta sügisel saates "Su nägu kõlab tuttavalt" rahvast naerutanud ja liigutanud armastajapaar Valter Soosalu ja Marta Laan on lahus. Valter viibib sageli Tartus, kus liigub seltskondades ringi üksi. Mõlema sotsiaalmeediakontodelt on kadunud ka fotod ühiselt veedetud aegadest ja puhkusereisidest.

SUVI


Tšellist Silvia Ilvese järjekordne suhe oli karil. Kihlus ettevõtja Jaak Kullaga, kellega Silvial on ühine, nüüd juba pea aastavanune poeg Arthur, oli suveks möödanik. Silvia kolis välja ühiselt üüritud majast ja lõikas maha oma pikad kiharad – et taltsutada oma edevust!

David Pärnamets

„Ma joon harva. Aga kui, siis kõvasti ja valesti,“ tunnistas Kati Saara Vatmann, kes oli napilt pääsenud vangistusest, mida prokurör talle algselt oli nõudnud sõiduki raskes joobes juhtimise eest. Kroonika ajakirjanikud on teinud varem intervjuusid küll uhketes villades ja mullivannis, kuid mitte iialgi surnuaial. Katiga, kes tunnistas lõpuks oma alkoholisõltuvust, kohtus Kroonika uudistetoimetaja Jaanus Hämarsoo intervjuuks just Rapla kalmistul, kus Kati kandis oma karistust – talle määrati muu hulgas 420 tundi üldkasulikku tööd, mille käigus ta korrastas haudu.

Dirigent Veronika Portsmuth lahkus oma elukaaslase ja laste isa, brändistrateeg Ants Lusti juurest. Veronika teemal ei peatunud, kuid Ants Lusti kinnitas juhtunut: „Nüüd oleme me veel vaid paar lapsevanemaid. Mina armastan Veronikat endiselt.“

Joobes juhtimise eest vastutusele võetud Allan Roosileht ütles kohtuniku pärimise peale, et tema selle aasta viie kuu tulu oli 7000 eurot. Raadiomehe firma mullune tulu ja kasum oli sellega võrreldes aga märksa soliidsem, samuti kuulub talle ligi 800 000 eurot väärt kinnisvaraportfell.

Veebruaris Martin Repinski küll eitas oma kirglikku romaani ekskolleeg Jekaterina Vassiljevaga, kuid juulis andis ta kohtusse sisse hagi oma abikaasa Siret Kotka-Repinski vastu abielu lahutamiseks. 2017. aasta kevadel Narva Issanda Ülestõusmise Peakirikus sõlmitud liidu lõpetamine pidi arutlusele tulema Viru Maakohtus septembri alguses. Peagi võttis Martin hagi tagasi.

Kati Saara Vatmann

Selgus, et Lennart Meri maja Rohuneemel ei olnud kuni käesoleva aasta juulini ametlikult olemas! Üle 20 aasta oli tegemist fantoommajaga, mida ei leidnud ühestki andmeregistrist. Pärast seda, kui Kroonika asus asja uurima, said paberid korda. Viimsi vallavalitsuse järelevalveosakonna juhataja Karin Mägi võttis päeva jagu aega enda asjaga kurssi viimiseks ja juba ülejärgmiseks päevaks olid Meri majaga seotud paberid nagu võluväel korras – vahepeal käis vallavalitsuses asju ajamas isegi Lennart Meri lesk Helle Meri isiklikult.

„Elus ei lähe kahjuks alati nii, nagu oled lootnud. Lahkusime sõpradena ning meid jäävad ühendama kaks imelist last, kes meie päevad ka edaspidi armastusega täidavad," Selle teatega Mihkel Raua Instagrami kontol andsid Liina ja Mihkel Raud teada, et nende kaheksa aastat väldanud suhe on lõppenud. Novembris ütles Mihkel, et nad teevad Liinaga siiski oma abielu kallal tööd ja on taas koos.

MIHKEL RAUD, LIINA RAUD
MAI PALLING, KALLE PALLING

Oma abielulahutusest Mai Pallinguga teatas Facebooki vahendusel Riigikogu liige Kalle Palling. „Oleme otsustanud Maiga lahku minna. Kõlab kindlasti nagu midagi väga resoluutset ja kurba, aga meie jaoks ei ole see üldse nii,“ kirjutas Kalle. Juba mõni aeg hiljem ilmus Mai avalikkuse ette uue armastatu, Viru Keemia Grupi ühe omaniku Margus Kangroga. Pärast teda omakorda Kalle, kelle uueks armastatuks on ehtekunstnik Birgit Skolimowski.

Augustis selgus, et oma abielu on lahutanud tuntud ettevõtja ja kunstikoguja Jaan Manitski ning õigusnõunik Anneli Urge. Ekskaasade läbisaamine on sõbralik - Anneli krimiromaani „Jokk ehk juriidiliselt on kõik korrektne“ hiljutisel esitlusel viibis kohal ka muidu harva seltsielus osalev Jaan.

Eesti šoki-räpi geenius Tommy Cash pikkis Rumeenias festivalil oma kavva ühe kohaliku mustlasmaiguga pala. See õrritas rumeenlastes üles nii tuliseid reaktsioone, et festivali korraldajad Cashi oma laval enam eales näha ei taha. Rumeenias kehtivat kirjutamata seadus, et mustlasmuusika on tabu.

SÜGIS


Sai teatavaks, et Kristiina Heinmets-Aigro ja tema kinnisvaraärimehest abikaasa Aivar Aigro abielu on lahutatud. Kristiina elas kolme lapsega jätkuvalt nende Pirita eramus. Varem Aigrote ühisomandis olnud enam kui 400ruutmeetrine maja oli lahutuse käigus rännanud Kristiina ainuomandusse. Kuidas jagunes ülejäänud ühisvara, pole teada. Aivarile kuulub kontsern Dreamland, mis tegeleb kinnisvaraga. Äripäeva rikaste TOPis oli Aivar Aigro oma 23,5 miljoni euro suuruse varandusega läinud aastal 138. kohal.

Näitleja Mirtel Pohla oli oma elukaaslasest, muusikamänedžer Toomas Olljumist lahku läinud. „See oli meie mõlema rahulik ja teadlik otsus liikuda edasi kumbki oma teed,“ kinnitas Mirtel.

Toitumisnõustaja Erik Orgu sattus jälle skandaalikeerisesse, kui tema endine sõbranna Mari-Liis avas Orgu isiksuse seni varju jäänud süngemaid tahke. Näiteks rääkis Mari-Liis: „Ta vaatas videoid, kuidas inimestel raiutakse päid maha. Küsisin: mis asi see on?! Siis ta ütles, et vaatame koos! No ja siis vaatasime natuke koos. Videos näidati, kuidas ohvril haarati juustest kinni ja lõigati kõri läbi, nii et inimene karjus. Kuskil neli-viis videot vaatasime. Üritasin aru saada, mis toimub, ja jälgisin samal ajal Eriku emotsioone ja näoilmet. Seal tekkiski mul tunne, et kuidas on võimalik, et inimene vaatab, nii et isegi silm ei pilgu.“ Mari-Liisi küsimuse peale, miks ta selliseid videosid vaatab, vastanud Orgu: „Vaatan sellepärast, et olla vaimselt tugev. Et treenida vaimset talumisvõimet.“

Erik Orgu vastas: „Ma täiendan ennast väga palju, ka psühholoogia vallas, kuulan podcast'e, särke-värke ja tõesti, seal ühes podcast'is ütles üks military-vend, et selliseid asju, mida on inimesel raske teha, peab inimene ise endale ette söötma. Et närvikava tänu sellele tugevneks. Mari-Liis rääkis mulle oma raskest elust ja siis me rääkisime sel teemal ja ma ütlesin: mul on siin üks video, kus üks vend kinni võeti ja et kui ta tahab, võime seda koos vaadata. See on tõesti väga-väga jube, mis seal videos toimub, ja ma panin selle video esimest korda mängima. See läks ka kiiresti kinni. Kõik.“

Sotsiaalmeediatäht Brigitte Susanne Hunt palkas advokaadi, kes viiks kohtu ette teda kommentaariumides solvanud isikud. Räigete kommentaaride autoreid ootab rahaline nõue moraalse kahju hüvitamiseks.

BRIGITTE SUSANNE HUNT

Kuigi Facebookis oli novembris Mailis Repsi suhtestaatuseks jätkuvalt "abielus", oli tema Läti advokaadist abikaasa Agris Repšs oma kontol märkinud end uues suhtes olevaks Rūta Duntavaga. Viimane on oma kontol märkinud Agrisega suhte alguse 2017. aasta detsembrile. See tähendab, et mees elas Mailise teadmata kaksikelu vähemalt pool aastat, sest Mailisele ütles Agris alles 2018. aasta juulis, et tal on keegi teine… Agrise ja Mailise kuues, noorim laps sündis alles 2017. aasta mais.

Riigikogus pinginaabriteks olnud abikaasad Siret Kotka-Repinski ja Martin Repinski, kes elab hoopis koos Jekaterina Vassiljevaga, istusid ka Riigikogus lahku.

TALV


Ehtekunstnik Tanel Veenre kõrgelt hinnatud kõrvarõngad, mida kutsutakse nende kuju tõttu kõrvamarjadeks, teevad ilma ka võimsal Hiina turul. Tanel teab, et neid kopeeritakse seal lausa massiliselt. „Autorikaitsega pole mõtet jamada, sellega tegelemisel oleks kulu suurem kui saadav tulu,“ sõnas Tanel. „Võtangi Hiinas toimuvat pigem komplimendi ja turundusena – kui 1000 koopia kohta müün 10 originaali, olen ka õnnelik.“

Vahelduva eduga on küll koos, küll lahus koos tuuril olnud tšellist Silvia Ilves ja kitarrist Paul Neitsov. Viimase info järgi on nad ikkagi lahus… kui mitte jälle koos!

Klubis „Kauplus Aasia“ sodis uste, seinte, DJ-puldi ja laudade peale suguelundeid ja vulgaarseid sõnu kunstnik Marta Vaarik. „Kauplus Aasia“ Facebooki kontol ilmus juhtunu järel nördinud postitus – et mõtlev inimene nii ei tee ja sodija peaks tulema ise vabatahtlikult oma tagajärgi likvideerima! Marta tunnistas, et see, mis ta tegi, oli inetu.

Valitses segadus selle ümber, mis toimub Peeter Ernitsa ja tema abikaasa, Ülenurme raamatukogu juhataja Kersti Ernitsa abielus. Kurepalu küla rahvas ei ole Peetrit Kersti kodutalus näinud juba kaheksa kuud ja Kersti jalutab põldude vahel ringi koera ja meesterahvaga, kes ei meenuta kaugeltki Peetrit…